Walter W McMahon

13:32 10 juni, 2013

Walter W McMahon är professor emeritus i nationalekonomi och utbildningsvetenskap vid University of Illinois och en av USA:s ledande utbildningsekonomer.

Hans forskning har framförallt inriktat sig på att undersöka den högre utbildningens effekter på samhället och individen och utbildningspolitikens betydelse för ekonomisk utveckling och tillväxt på regional och nationell nivå.

Bland hans senaste publikationer märks den omtalade och pris-belönta ”Higher Learning, Greater Good: The Private and Social Benefits of Higher Education”, (Johns Hopkins University Press, 2009) och referensverket ”Education and Development” (Routledge Major Works, 2011). McMahon har även varit verksam utanför akademin som utbildningspolitisk rådgivare åt bland andra OECD, UNESCO, Världsbanken och en rad regeringar.

På TCOs konferens kommer professor McMahon att hålla ett föredrag med rubriken ”Higher Education’s Impacts on Life’s Chances in a Changing Environment”. Bland annat kommer han att beskriva en rad positiva individ- och samhällseffekter av högre utbildning som inte ryms i de vanligt förekommande kalkyler som enbart fokuserar på individens inkomster och livslön. 

Andra frågor som kommer att beröras är hur den pågående ekonomiska krisen påverkar värdet av högre utbildning och den högre utbildningens ökande betydelse för individer, samhällen och arbetsmarknader i en tid där förändringar sker allt snabbare.

TCO kommenterar 2018 års statsbudget

Regeringen har idag presenterat statsbudgeten för 2018. Ur ett TCO-perspektiv finns det många välkomna besked, men det finns också en del som saknas. När det handlar om skattefrågorna visar de turer som varit att det är hög tid för en övergripande skattereform.

Läs mer här

Fackliga framgångar gör oss positiva till CETA

Idag träder Ceta, det omtalade frihandelsavtalet mellan EU och Kanada, i kraft. Läs Eva Nordmarks debattartikel på Dagens Arena.

Läs mer här
image description

Omställningsuppdrag för högskolan på agendan!

Nu presenteras, en efter en, handlingarna till höstens många partistämmor och landsmöten. Inget ger en så tydlig bild av vart de politiska partierna är på väg som en partistämma. Det känns otroligt roligt att se att det råder allt större politisk enighet bakom en av TCO:s allra viktigaste frågor: bättre möjligheter till livslångt lärande genom att högskolan erbjuder fler kurser som till form och innehåll passar yrkesverksamma.

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund