Samtal om högre utbildning: Vad är det som är högre, vem ska utbildas och varför?

Aldrig tidigare har så många människor studerat på högskolenivå – vare sig i Sverige eller i världen. Efterfrågan tycks hela tiden öka, såväl från studenter som från arbetsgivare. Samtidigt finns det de som hävdar att ”alla inte ska bli akademiker” och att det råder utbildningsinflation och överutbildning. 

Hur ska vi ställa oss till detta i ett långsiktigt perspektiv? 
Hur har liknande diskussioner förts i tidigare expansioner av den högre utbildningen? Vilken roll spelar den högre utbildningen i Sverige idag och vilken roll vill vi att den ska spela? Vilka är de framtida utmaningarna, framtidsfrågorna och vägvalen? Hör tre tongivande intellektuella med mångårig akademisk bakgrund diskutera dessa frågor i ett fritt samtal som inte begränsas av 
paneldebattens strama tyglar och fasta roller.

Medverkande: 
Agneta Stark, docent i företagsekonomi, tidigare vice ordförande för SUHF (2006-2010) och rektor för Högskolan Dalarna (2004-2010)
Henrik Berggren, journalist, författare och FD i historia
Sven-Eric Liedman, professor emeritus i idé- och lärdomshistoria, Göteborgs universitet

Moderator: 
Tobias Smedberg, Agenda PR

14:47 10 juni, 2013 Utbildning

Så tycker TCO om välfärdsutredningen

Remisstiden för att svara på Välfärdsutredningens slutbetänkande går ut den 24 februari. TCO har skickat in sitt remissvar och avstyrker utredningens huvudförslag om reglering av tillåten vinstnivå.

Läs mer här

TCO söker utbildningskoordinator till TCO Fackliga Akademi

Vill du utveckla och genomföra kurser, seminarier, studieresor och andra utvecklingsinsatser för TCO-förbundens förtroendevalda och anställda?

Läs mer här

Ny rapport från TCO: Återkommande utveckling

Arbetsmarknaden förändras i snabb takt. Dagens kunskaper räcker inte för att klara morgondagens utmaningar. Vi måste utbilda oss flera gånger under ett arbetsliv. För tjänstemännen är behoven tydliga, men utbudet för litet. Läs vår rapport om behovet av ett omställningsuppdrag för högskolan här

Läs mer här

Se seminariet Återkommande utveckling i efterhand

Se livesändningen här

Titta!
image description

Ny rapport om Högskolans omställningsuppdrag

Har du någonsin tänkt att du skulle behöva vidareutbilda dig för att utvecklas i ditt nuvarande jobb, eller för att kunna byta jobb i framtiden? I så fall är du inte ensam. I många yrken höjs eller förändras kunskapskraven och det är inte alltid man som individ hinner med att uppgradera sin kunskap i motsvarande grad.

TCOs heldagskonferens om utbildning i framtidens arbetsliv

Anmäl dig nu!

Läs mer här

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här

Vad händer när A.I.s vill leva Like a Swede?

Se succéfilmen om hur robotarna startar fackförbund här.

Läs mer här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund