F. Lärarutbildningen – en utbildning som lockar?

14:36 10 juni, 2013

Eftersom lärarutbildningens kvalitet och innehåll är avgörande för den svenska skolans utveckling är den ett ständigt aktuellt ämne i politiken och samhällsdebatten. 

Lärarutbildningen har genomgått kontinuerliga reformer och sedan förra året har Sverige återigen en ny lärarutbildning. Fler förändringar är på gång, som lämplighetsprövning och handledningsskolor. Samtidigt är söktrycket till lärarutbildningen alltför lågt, vilket riskerar att leda till lärarbrist. På seminariet diskuteras både nuläge och framtidsvisioner för lärarutbildningen. Hur kan den bli ett attraktivt val för fler?

Medverkande: 
Tomas Tobé (M), ordförande i riksdagens utbildningsutskott
Rossana Dinamarca (V), ledamot i riksdagens utbildningsutskott
Markus Lindgren, ordförande för Lärarförbundet Student
Mats Tegmark, vice ordförande, Lärarutbildningskonventet.

Moderator: Helena Ingvarsdotter, chefredaktör för tidningarna Förskolan och MiVida.

TCO manar till stor försiktighet om konflikträtten

I dag har regeringen beslutat om den aviserade utredningen om en översyn av rätten att vidta stridsåtgärder på arbetsmarknaden. TCO har viss förståelse för att regeringen känt sig föranledd att agera med anledning av hamnkonflikten i Göteborg men manar till stor försiktighet. Eventuella förslag på förändringar måste tas fram i nära samråd med arbetsmarknadens parter.

Läs mer här

Välkommen till TCO-landet

Upptäck TCO-landet i Almedalen! I en grönskande trädgård på Strandgatan 19 kan du ladda batterierna och vila fötterna, vi bjuder på gratis wifi och gott kaffe. Men framförallt får du möta våra medlemsförbund. Här samlas vi för att prata om viktiga frågor kring hur vi kan stärka Sverige. Varmt välkommen till TCO-landet!

Läs mer här
image description

Ett bra EU-samarbete för fler och bättre jobb

TCO har ägnat mycket tid och kraft åt en europeisk pelare för sociala rättigheter, något som jag bland annat bloggade om i höstas. Det är en fråga som har debatterats, både i Sverige och i resten av Europa.

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund