E. Yrkeshögskolans roll i den i eftergymnasiala utbildningen

14:35 10 juni, 2013

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform som växer. Efterfrågan på arbetsmarknaden är stor och trycket att få starta- och delta i yh-utbildningar är högt. Samtidigt utgör yrkeshögskolan fortfarande endast omkring en tiondel av den eftergymnasiala utbildningen. 

På seminariet diskuteras yrkeshögskolans roll. Vilka är kompetensbehoven på arbetsmarknaden framöver och hur matchas de bäst mot olika eftergymnasiala utbildningsformer. Bör gränsdragningen mellan yrkeshögskola och högskola ses över och hur påverkar det dimensionering och resurstilldelning? En viktig fråga som tas upp är tidigare studenters etablering på arbetsmarknaden på kort- och lång sikt. Även internationella trender inom yrkesutbildningen kommer att beröras.


Medverkande: 
Pia Enochsson, generaldirektör, Myndigheten för Yrkeshögskolan
Roger Haddad (Fp), ledamot i riksdagens utbildningsutskott,
Lars Haikola, universitetskansler, Högskoleverket
Jesper Lundholm, utredare, Unionen
Louise Malmström (S), ledamot i riksdagens utbildningsutskott
Fredrik Voltaire, näringspolitisk expert, Almega

Vinsttak botar inte problem i välfärden

Den som tror att brist på utbildad personal, en dålig arbetsmiljö eller bristande jämlikhet i vården och skolan botas genom att sätta ett vinsttak gör det enkelt för sig, skriver Samuel Engblom, samhällspolitisk chef TCO, i en replik.

Läs mer här

De är framtidens 99 mäktigaste

TCO utser för tredje året i rad framtidens 99 mäktigaste. Listan toppas av en handbollsspelare med civilkurage, en nyckelspelare i ett parti i kraftig medvind och en ungdomspolitiker med fingertoppskänsla.

Läs mer här

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund