B. Sverige i världen och världen i Sverige

Studieavgifterna har gjort att antalet studenter som söker sig till Sverige från länder utanför EU har rasat på kort tid. Samtidigt ökar efterfrågan på högre utbildning snabbt i hela världen. 

Hur ska Sverige möta den utvecklingen? Vad är internationalisering och varför är det viktigt? Finns det bra och mindre bra internationalisering? Vilka strategier och metoder fungerar i Sverige och i andra länder? Vilka är Sveriges interna och 
externa utmaningar – vilka är våra styrkor och svagheter, våra möjligheter och hot? Vilka är de internationella trenderna?´

Medverkande: 
Helene Hellmark Knutsson, ordförande för Mälardalsrådet och socialdemokratiskt finanslandstingsråd i opposition i Stockholms läns landsting 
Eva Malmström Jonsson, prorektor, KTH 
Erik Pedersen, vice ordförande Sveriges förenade studentkårer 
Niklas Tranaeus, marknadsstrateg, Svenska institutet 
Eino Örnfeldt, departementsråd vid Utbildningsdepartementets universitets- och högskoleenhet och tillträdande utbildningsråd vid OECD- och Unescodelegationen i Paris.

Moderator: 
Elisabeth Gehrke, fd Vice ordförande för Sveriges 
förenade studentkårer och SFS-representant i European Student 
Union.

14:26 10 juni, 2013 Utbildning

Så tycker TCO om välfärdsutredningen

Remisstiden för att svara på Välfärdsutredningens slutbetänkande går ut den 24 februari. TCO har skickat in sitt remissvar och avstyrker utredningens huvudförslag om reglering av tillåten vinstnivå.

Läs mer här

TCO söker utbildningskoordinator till TCO Fackliga Akademi

Vill du utveckla och genomföra kurser, seminarier, studieresor och andra utvecklingsinsatser för TCO-förbundens förtroendevalda och anställda?

Läs mer här

Ny rapport från TCO: Återkommande utveckling

Arbetsmarknaden förändras i snabb takt. Dagens kunskaper räcker inte för att klara morgondagens utmaningar. Vi måste utbilda oss flera gånger under ett arbetsliv. För tjänstemännen är behoven tydliga, men utbudet för litet. Läs vår rapport om behovet av ett omställningsuppdrag för högskolan här

Läs mer här

Se seminariet Återkommande utveckling i efterhand

Se livesändningen här

Titta!
image description

Ny rapport om Högskolans omställningsuppdrag

Har du någonsin tänkt att du skulle behöva vidareutbilda dig för att utvecklas i ditt nuvarande jobb, eller för att kunna byta jobb i framtiden? I så fall är du inte ensam. I många yrken höjs eller förändras kunskapskraven och det är inte alltid man som individ hinner med att uppgradera sin kunskap i motsvarande grad.

TCOs heldagskonferens om utbildning i framtidens arbetsliv

Anmäl dig nu!

Läs mer här

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här

Vad händer när A.I.s vill leva Like a Swede?

Se succéfilmen om hur robotarna startar fackförbund här.

Läs mer här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund