B. Sverige i världen och världen i Sverige

14:26 10 juni, 2013

Studieavgifterna har gjort att antalet studenter som söker sig till Sverige från länder utanför EU har rasat på kort tid. Samtidigt ökar efterfrågan på högre utbildning snabbt i hela världen. 

Hur ska Sverige möta den utvecklingen? Vad är internationalisering och varför är det viktigt? Finns det bra och mindre bra internationalisering? Vilka strategier och metoder fungerar i Sverige och i andra länder? Vilka är Sveriges interna och 
externa utmaningar – vilka är våra styrkor och svagheter, våra möjligheter och hot? Vilka är de internationella trenderna?´

Medverkande: 
Helene Hellmark Knutsson, ordförande för Mälardalsrådet och socialdemokratiskt finanslandstingsråd i opposition i Stockholms läns landsting 
Eva Malmström Jonsson, prorektor, KTH 
Erik Pedersen, vice ordförande Sveriges förenade studentkårer 
Niklas Tranaeus, marknadsstrateg, Svenska institutet 
Eino Örnfeldt, departementsråd vid Utbildningsdepartementets universitets- och högskoleenhet och tillträdande utbildningsråd vid OECD- och Unescodelegationen i Paris.

Moderator: 
Elisabeth Gehrke, fd Vice ordförande för Sveriges 
förenade studentkårer och SFS-representant i European Student 
Union.

VI ÄR TCO

TCO är en påverkansorganisation som arbetar för goda villkor i arbetslivet för landets tjänstemän. Ordförande är Eva Nordmark. Våra prioriterade frågor just nu är bättre utvecklingsmöjligheter i arbetslivet genom ökat utbildningsutbud och studiefinansiering för yrkesverksamma, en skattereform som gynnar utbildning, ansvarstagande och företagande och en jämställd föräldraförsäkring och minskat arbetstidsgap mellan kvinnor och män.

Läs mer här

Så kan delningsekonomin passas in i svenska modellen

I takt med att delningsekonomin har växt har även baksidor, bland annat när det gäller arbetsrätt och skatter, blivit synliga. Men att reglera den nya ekonomin behöver inte vara svårt.

Läs mer här

We are family!

Eller måste kvinnor jobba deltid när barnen kommer? Se seminariet i efterhand här.

Läs mer här

Seminarier

Ni missar väl inte våra spännande seminiarier?

TCO arrangerar löpande seminarier kring aktuella ämnen och runt TCO:s politik. Vi håller oftast till i TCO-huset på Linnégatan 14 i Stockholm och de allra flesta är gratis och öppna för alla.

Välkommen!

Läs mer här
27 oktober 2017

Studier - en väg från sjukskrivning till arbete

Anmäl dig här

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund