B. Sverige i världen och världen i Sverige

14:26 10 juni, 2013

Studieavgifterna har gjort att antalet studenter som söker sig till Sverige från länder utanför EU har rasat på kort tid. Samtidigt ökar efterfrågan på högre utbildning snabbt i hela världen. 

Hur ska Sverige möta den utvecklingen? Vad är internationalisering och varför är det viktigt? Finns det bra och mindre bra internationalisering? Vilka strategier och metoder fungerar i Sverige och i andra länder? Vilka är Sveriges interna och 
externa utmaningar – vilka är våra styrkor och svagheter, våra möjligheter och hot? Vilka är de internationella trenderna?´

Medverkande: 
Helene Hellmark Knutsson, ordförande för Mälardalsrådet och socialdemokratiskt finanslandstingsråd i opposition i Stockholms läns landsting 
Eva Malmström Jonsson, prorektor, KTH 
Erik Pedersen, vice ordförande Sveriges förenade studentkårer 
Niklas Tranaeus, marknadsstrateg, Svenska institutet 
Eino Örnfeldt, departementsråd vid Utbildningsdepartementets universitets- och högskoleenhet och tillträdande utbildningsråd vid OECD- och Unescodelegationen i Paris.

Moderator: 
Elisabeth Gehrke, fd Vice ordförande för Sveriges 
förenade studentkårer och SFS-representant i European Student 
Union.

Vinsttak botar inte problem i välfärden

Den som tror att brist på utbildad personal, en dålig arbetsmiljö eller bristande jämlikhet i vården och skolan botas genom att sätta ett vinsttak gör det enkelt för sig, skriver Samuel Engblom, samhällspolitisk chef TCO, i en replik.

Läs mer här

De är framtidens 99 mäktigaste

TCO utser för tredje året i rad framtidens 99 mäktigaste. Listan toppas av en handbollsspelare med civilkurage, en nyckelspelare i ett parti i kraftig medvind och en ungdomspolitiker med fingertoppskänsla.

Läs mer här

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund