E: En ny strategi för det livslånga lärandet

13:17 10 juni, 2013

Livslånga lärandet blir allt viktigare i moderna samhällen. De snabba förändringarna i arbetslivet, globaliseringen och de demografiska utmaningarna ställer allt större krav på medborgarnas kvalifikationer och omställningsförmåga. Samtidigt har andelen av befolkningen över 25 år som deltar i lärandeaktiviteter minskat, vilket gör att förhållandena i Sverige avviker från mönstret i vår närmaste omvärld. Utan att överdriva skulle vi kunna tala om en kris för det livslånga lärandet i Sverige. 

Vad bör vi göra och vad gör våra grannländer? På seminariet presenteras en ny rapport med sex förslag som sätter det livslånga lärandet i fokus.

Medverkande:
Jonas Olofsson, docent, Umeå universitet
Roger Mörtvik, samhällspolitisk chef, TCO
Mikael Damberg (S), vice ordförande i riksdagens utbildningsutskott
Jan Ericson (M), ledamot i riksdagens utbildningsutskott
Samt ännu ej bekräftad medverkande
Moderator: Kerstin Olsson, presschef TCO

TCO kommenterar 2018 års statsbudget

Regeringen har idag presenterat statsbudgeten för 2018. Ur ett TCO-perspektiv finns det många välkomna besked, men det finns också en del som saknas. När det handlar om skattefrågorna visar de turer som varit att det är hög tid för en övergripande skattereform.

Läs mer här

Fackliga framgångar gör oss positiva till CETA

Idag träder Ceta, det omtalade frihandelsavtalet mellan EU och Kanada, i kraft. Läs Eva Nordmarks debattartikel på Dagens Arena.

Läs mer här
image description

Lärorik praktik i Växjö!

Runt om i landet finns vi i TCO. I en rad olika branscher och yrken. Igår var jag på besök i Växjö för att träffa och samtala med några av de som gör den fackliga organiseringen möjlig genom sitt engagemang och djupa kunskap. Med mig på resan var två riksdagsledamöter som skulle praktisera på två olika arbetsplatser, för att få mer kunskap om TCO:arnas vardag ser ut.

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund