E: En ny strategi för det livslånga lärandet

13:17 10 juni, 2013

Livslånga lärandet blir allt viktigare i moderna samhällen. De snabba förändringarna i arbetslivet, globaliseringen och de demografiska utmaningarna ställer allt större krav på medborgarnas kvalifikationer och omställningsförmåga. Samtidigt har andelen av befolkningen över 25 år som deltar i lärandeaktiviteter minskat, vilket gör att förhållandena i Sverige avviker från mönstret i vår närmaste omvärld. Utan att överdriva skulle vi kunna tala om en kris för det livslånga lärandet i Sverige. 

Vad bör vi göra och vad gör våra grannländer? På seminariet presenteras en ny rapport med sex förslag som sätter det livslånga lärandet i fokus.

Medverkande:
Jonas Olofsson, docent, Umeå universitet
Roger Mörtvik, samhällspolitisk chef, TCO
Mikael Damberg (S), vice ordförande i riksdagens utbildningsutskott
Jan Ericson (M), ledamot i riksdagens utbildningsutskott
Samt ännu ej bekräftad medverkande
Moderator: Kerstin Olsson, presschef TCO

Karensavdrag ger en rättvisare försäkring

Regeringen föreslår nu, helt i enlighet med TCOs linje, att avskaffa karensdagen och införa ett karensavdrag för att ge rättvisare förutsättningar för olika yrkesgrupper vid sjukfall.

Läs mer här
image description

Låt oss fira och värna det öppna Europa

Idag firas Europadagen runt om i Europa. Att vi firar Europa just den 9 maj är för att högtidlighålla den så kallade Schumandeklarationen som lade grunden för det europeiska samarbetet. Det är ett bra tillfälle att reflektera kring var vi står och vart vi är på väg med EU. Och just det kommer jag att göra när jag idag deltar i ett seminarium om EU:s framtid som ingår i programmet för den svenska upplagan av Europadagen.

De är framtidens 99 mäktigaste

TCO utser för tredje året i rad framtidens 99 mäktigaste. Listan toppas av en handbollsspelare med civilkurage, en nyckelspelare i ett parti i kraftig medvind och en ungdomspolitiker med fingertoppskänsla.

Läs mer här

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund