Tacka ditt skyddsombud idag!

TCObloggar 2021-10-27

Idag är det skyddsombudens dag. Och jag vill fira alla över 32 000 skyddsombud och arbetsmiljöombud i TCO-förbunden som gör stora och livsviktiga insatser på våra arbetsplatser runt om i hela landet varje dag.

Pandemin har inneburit radikala förändringar i arbetsmiljön för TCO-förbundens medlemmar, både för dem som har fortsatt gå till jobbet och för dem som har jobbat mer hemifrån. Det är viktigare än någonsin att vi använder oss av den kunskap och kompetens som skyddsombuden och arbetsmiljöombuden har.

Igår fick jag möjlighet att prata mer om dessa viktiga frågor när vi bjöd in fackliga kollegor och politiker till en arbetsmiljöfrukost i TCO-huset. Vårt första fysiska event på över arton månader! Självklart kan den som inte var på plats ta del av samtalen i efterhand.

I samband med skyddsombudens dag släpper vi TCO-rapporten Hur mår skyddsombuden? Undersökningen, som omfattar 10 000 skyddsombud inom TCO-förbunden, visar på mycket allvarliga brister i skyddsombudens förutsättningar. Var tredje skyddsombud uppger att de inte har involverats i det systematiska arbetsmiljöarbetet alls under pandemin. Det är ett stort problem. Skyddsombudens arbete är nödvändigt för att förebygga stress och minska psykisk ohälsa. I förlängningen kan arbetet rädda liv även i tjänstemannayrken.

Glöm inte att tacka ditt skyddsombud idag.

Ordförande TCO

Prenumerera på Therese Svanströms blogg

Tack!

Lämna din e-postadress så får du ett mejl varje gång som Therese Svanström uppdaterar sin blogg. 

e-postadress

Vi har mejlat dig på den adress du angav. Prenumerationen startar när du bekräftat din e-postadress.

Något blev fel, försök igen. 

Hitta ditt fackförbund

TCO påverkar politiken och samhällsutvecklingen för goda villkor i arbetslivet. Vi är 12 fackförbund med 1,2 miljoner medlemmar.
Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund.