Livspusslet i juletider

TCObloggar 2019-12-20

Min andra arbetsvecka på nya uppdraget avrundades på ett kul och viktigt sätt. På torsdagsmorgonen var jag med i SVT:s morgonprogram och pratade om en ny undersökning som TCO gjort. Den visar att kvinnor – fortfarande – i stor utsträckning är de som projektleder julen hemma. Kvinnor tar alltså även i juletider ett särskilt stort ansvar för att få livspusslet att gå ihop.

 Det är lätt att låta dyster, men det är också viktigt att komma ihåg att jämställdhetsutvecklingen går åt rätt håll i många frågor. Det finns däremot mycket kvar att göra för att vi ska få ett jämställt arbetsliv där kvinnor har rätt till en lika bra lön, utveckling och karriär som männen. Och det förutsätter ett hållbart arbetsliv med en rimlig arbetsbelastning och möjlighet till återhämtning.

Återhämtning, vila och möjlighet att ladda batterierna är något jag vill önska er alla som läser den här texten. Jag hoppas att ni får fina lediga dagar tillsammans med nära och kära!

Ordförande TCO

Prenumerera på Therese Svanströms blogg

Tack!

Lämna din e-postadress så får du ett mejl varje gång som Therese Svanström uppdaterar sin blogg. 

e-postadress

Vi har mejlat dig på den adress du angav. Prenumerationen startar när du bekräftat din e-postadress.

Något blev fel, försök igen. 

Hitta ditt fackförbund

TCO påverkar politiken och samhällsutvecklingen för goda villkor i arbetslivet. Vi är 12 fackförbund med 1,2 miljoner medlemmar.
Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund.