En konstig vecka men vi måste köra på

TCObloggar 2020-03-13

Den senaste veckan har stämningen varit en av de märkligare jag upplevt senaste åren. Människor känner oro och den oron måste vi förstå. Jag tror däremot att vi verkligen måste göra allt vi kan för att agera rationellt.

Sverige är ett av världens bästa länder att leva och arbeta i. Vi har en statsförvaltning och myndigheter i världsklass.  Det vi, som goda samhällsmedborgare och medmänniskor, bör göra är att följa myndigheternas rekommendationer samtidigt som vi tar vårt individuella ansvar för att lindra de negativa effekterna så långt det går.

När det handlar om tjänstemannagrupperna så finns det så klart delar av dem, som i samråd med sina arbetsgivare, kan jobba på distans. Men i TCO-familjen finns det också en mängd yrken med personer som måste gå till jobbet. Varje dag. Varje vecka. Året om. Skänk dem gärna en särskilt varm tanke!

Jag tror att det är viktigt att vi tar situationen på allvar, samtidigt som vi inte låter oss lamslås. I möjligaste mån måste samhället och våra arbetsplatser fungera. Om det pratade vi i onsdags vid ett snabbinkallat möte med arbetsmarknadens parter som statsminister Stefan Löfven bjöd in till.

Idag meddelades det dessutom att Anders Ferbe, tidigare ordförande i IF Metall, blir samordnare med anledning av coronavirusets effekter på näringslivet. Jag har redan tagit kontakt med honom och sagt att vi i TCO är redo att bidra.

Ordförande TCO

Prenumerera på Therese Svanströms blogg

Tack!

Lämna din e-postadress så får du ett mejl varje gång som Therese Svanström uppdaterar sin blogg. 

e-postadress

Vi har mejlat dig på den adress du angav. Prenumerationen startar när du bekräftat din e-postadress.

Något blev fel, försök igen. 

Hitta ditt fackförbund

TCO påverkar politiken och samhällsutvecklingen för goda villkor i arbetslivet. Vi är 12 fackförbund med 1,2 miljoner medlemmar.
Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund.