Järvaveckan: Din röst räknas!

Eva Nordmarks blogg 2018-06-15

Politikerveckan i Järva har på kort tid etablerat sig som en viktig politisk och demokratisk mötesplats. I lördags var det premiärbesök för min del. Vi anordnade ett seminarium på temat ”Nycklar till en jämställd arbetsmarknad”.

Det var riktigt spännande och kul att tillsammans med Lawen Redar (S) och Gulan Avci (L) få samtala om TCO:s förslag för att stärka den ekonomiska jämställdheten mellan kvinnor och män. Bland annat handlade det om våra förslag för att ökad jämställdhet i föräldraförsäkringen, som går att läsa mer om här.

Under hela veckan har olika TCO-förbund varit på plats på Spånga IP för att diskutera viktiga framtidsfrågor för sina medlemmar och inom sina respektive branscher.

För en stark och levande demokrati behöver det politiska samtalet finnas i vardagen. Järvaveckan och arrangörerna The Global Village har gjort ett fantastiskt arbete med att göra verklighet av det. Alla partiledartal kan man ta del av live på fyra olika språk. Arrangörerna har skickat information om veckan till 40 000 hushåll i Järvaområdet, även det på fyra olika språk. Och överallt i Stockholm ser jag de blå annonsskyltarna som berättar vilken partiledare som talar just idag och som avslutar med orden ”Din röst räknas”.

För varje röst räknas i höstens val. Varenda en. För tjänstemännen är skolan och vården de viktigaste valfrågorna. Det parti som har bäst idéer för att utveckla Sverige positivt är det parti som kommer gå bäst bland TCO-förbundens närmare 1,4 miljoner medlemmar. I samband med onsdagens partiledardebatt i riksdagen skrev jag en artikel i Göteborgsposten om vad partierna behöver prioritera i valrörelsen, men också vad som krävs av ett regeringsalternativ för att kunna leda landet efter valet. Läs artikeln här!

Mitt tips till alla som har möjlighet är, passa på att besöka Järvaveckan i helgen! På söndag finns både Polisförbundet och Unionen på plats på Spånga IP. Ta chansen att prata politik, visioner och hur vi rustar Sverige bättre för framtiden. Det är mötesplatser som denna som ger valrörelsen energi och framtidstro!

TCO:s ordförande

Prenumerera på Evas blogg

Tack!

Håll dig uppdaterad varje gång Eva Nordmark bloggar. Lämna din mejladress här.

E-postadress

Så här hanterar vi dina personuppgifter.

Vi har mejlat dig på den adress du angav. Prenumerationen startar när du bekräftat din e-postadress. 

Något gick fel, försök igen senare. 

Partierna måste ha orken och viljan att samarbeta

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Nu efter riksdagsvalet behöver vi partier som har orken och viljan att samarbeta över blockgränserna.

Läs mer här

Så kan Sverige klara en lågkonjunktur

Vi har en komplex situation att hantera inför och under nästa konjunkturcykel. Men prognosen säger också att det är läge att investera – primärt i människor, skriver Eva Nordmark på SvD debatt.

Läs mer här

Handbok ska hjälpa i arbetet mot sexuella trakasserier

Det finns ett före och ett efter #metoo. Ingen på arbetsplatsen ska behöva riskera att utsättas för sexuella trakasserier. Därför har vi tagit fram Handbok mot sexuella trakasserier. Låt boken bli en guide i detta viktiga arbete.

Läs mer här

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund