Almedalen – tack för i år!

Eva Nordmarks blogg 2014-07-04

Nu börjar en intensiv Almedalsvecka gå mot sitt slut! En vecka fylld av många spännande samtal, diskussioner och möten. Det har varit en vecka där vi har sett att många har stått upp för mänskliga rättigheter och allas lika värde. Allas självklara rätt att inte bli diskriminerade.

Under veckan som har gått har jag deltagit på många viktiga seminarier, träffat politiker, fackliga kollegor och hunnit prata ledarskap och engagemang i den ideella sektorn med det unga Almedalen. Jag har blivit grillad av Maria Rankka och Thomas Bodström. TCO-parken tar fyllts av TCO-förbundens seminarier och engagemang. Vi lyckades tillsammans i TCO-familjen även få till en av Almedalens kanske första flash-mobbar - #talaurskägget om en tredje öronmärkt månad i föräldraförsäkringen.

Det märks att det är valår i år. En rad politiska löften har lanserats och temperaturen skruvats upp. TCO förbundens medlemmar avgör valen och just nu blåser väljarvindarna såväl åt höger som vänster i TCO-leden, enligt en ny undersökning av Novus.
Det jag har saknat är tydliga besked från de politiska partierna om en höjning av taket i a-kassan. Maxbeloppet i ersättningen är idag 14 960 kronor och har inte höjts sedan 2001, läs mer om det på #tbt2001.

Det har mumlats en del, men jag hade hoppats på uttalade vallöften från de politiska partierna. Oavsett vilka som vinner valet i höst vill jag att det i regeringsförklaringen finns med ett löfte om en höjning av taket i a-kassan. Det parlamentariska stödet finns, så varför vänta! Det är dags att höja taket nu.

Avslutningsvis vill jag önska alla en riktigt fin och avkopplande sommar och semester!

TCO:s ordförande

Vi vet att Sverige måste våga mer i morgon

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Vi är sjuksköterskor, lärare, poliser och journalister. Du möter oss genom hela livet. Och i hela landet. Inför höstens riksdagsval är våra prioriterade frågor bättre möjligheter till vidareutbildning genom hela livet, framtidens arbetsliv samt en bred skattereform. Men vi ställer inte bara krav. Vi har lösningar också.

Läs mer här

Vi behöver en ny skattereform bland annat för utjämningssystemet

Med bara månader kvar till valet är det dags för politiker att sätta frågan om att reformera det kommunala utjämningssystemet högt upp på agendan för att hela Sverige ska leva. Vi behöver en ny skattereform.

Läs mer här

TCO söker en kvalificerad jurist

Vill du vara med och utveckla TCO till en ännu bättre påverkansorganisation gentemot beslutsfattare i Sverige och EU? Vi söker en kvalificerad jurist till vårt team Europa och juridik. Sista ansökningsdag är 28 maj.

Läs mer här

Seminarier

Ni missar väl inte våra spännande seminiarier?

TCO arrangerar löpande seminarier kring aktuella ämnen och runt TCO:s politik. Vi håller oftast till i TCO-huset på Linnégatan 14 i Stockholm och de allra flesta är gratis och öppna för alla.

Välkommen!

Läs mer här
4 juni 2018

Livslångt lärande i en föränderlig värld – så säkrar vi omställning, konkurrenskraft och kompetensförsörjning!

Anmäl dig här
5 juni 2018

What’s the point? – om användbarhet i högre utbildning

Anmäl dig här

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund