Arbetsmiljö i det nya arbetslivet - 7,5 högskolepoäng

08:48 2 december, 2016

En specialdesignad universitetskurs som ger arbetsmiljöansvariga den senaste spetskunskapen inom arbetsmiljöforskningen. De psykosociala sambanden mellan hälsa och arbetsmiljö står i fokus och deltagarna ges redskap, både för att utreda och beskriva arbetsplatser och för att medverka i utvecklingen av dem.
Kursen ges i samverkan med Uppsala universitet.
KURSEN VÅREN 2017 ÄR i FULL GÅNG OCH ÅTERKOMMER VÅREN 2018. VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN DÅ.

Kursen är en högskolekurs om 7,5 högskolepoäng. Den ges på halvfart.
Studierna genomförs som tre tvådagarsseminarier på Bergendal i Sollentuna. Däremellan diskuterar deltagarna på lärplattform, läser litteraturen och genomför ett mindre, självständigt arbete, enskilt eller i grupp. 

 Tider för seminarierna på Bergendal

  • 23-24 januari
  • 6-7 mars  
  • 24-25 april

Kursledare är Anna Rask Andersen, överläkare och professor vid Arbets- och miljömedicin vid Uppsala Universitet och själv fackligt aktiv. Hon har arbetat som gästforskare vid UCLA i Los Angeles och som adjungerad professor vid University of Saskatchewan i Kanada.

Bland föreläsarna i övrigt märks namn som Maria Steinberg, Alexander Perski och andra tungviktare på arbetsmiljöområdet. 

Kursen tar upp

  • Arbetsmiljöarbetets regelverk
  • Skyddsombudens/arbetsmiljöombudens roll och uppgifter
  • Den psykosociala arbetsmiljön med arbetsorganisation och ledarskap
  • Stressen och hotet mot hälsan
  • Det gränslösa arbetet

Målgrupp
Kursen vänder sig till förbundsanställda och förtroendevalda med arbetsuppgifter inom arbetsmiljöområdet. 

Kursplats 
Bergendal i Sollentuna utanför Stockholm, samt framför din dator eller i favoritfåtöljen med en kursbok, mellan seminarierna.

Avgift
Kursavgiften betalas av ditt förbund eller din arbetsgivare.
Utbildningskostnad: 12 000 kronor samt litteratur 1 500 kronor. Tillkommer gör 8 640 per deltagare för helpension på Bergendal. Priset inkluderar övernattning, resa tor från Cityterminalen till Bergendal och samtliga måltider under tre seminarier.

Det är också möjligt att välja dagkonferens med enbart lunch och kaffe under dagtid till ett pris av 5 400 per deltagare.
Alla priser är exklusive moms.
TCO Fackliga Akademi rekommenderar varmt helpensionsalternativet. Möten över förbundsgränserna och diskussionerna på kvällen är en väsentlig del av lärandet

För information om kursavgiften och liknande frågor, kontakta ditt förbund.

Ansökan
Du söker till kursen via följande länk. Observera att du behöver fylla i ansökningsformuläret i nära samverkan med kursansvarig på ditt förbund. Det är de som godkänner och i de flesta fall även betalar för ditt deltagande i kursen. Kontakta ditt förbund om det är oklart hur du ska göra.

Ditt förbund behöver din ansökan i god tid före den 5 december. Detta datum är förbundets sista anmälningsdag till TCO Fackliga Akademi.
Före jul får du sedan ditt antagningsbesked.

Ytterligare information om kursen lämnas av Kristina Mattsson, telefon 08 782 92 28 eller via e-post kristina.mattsson(at)tco.se eller kursinfo(at)tco.se.  Mer information och uppdateringar publiceras på www.tco.se/fackligaakademin

Välkommen med din ansökan!

 

Kristina Mattsson

Utbildningskoordinator samt webbredaktör

Inled samtal om en ny skattereform

Regeringens småändringar gör det skattepolitiska lapptäcket värre, och hot om att riva upp ändringar är inte heller konstruktivt.

Läs mer här

Lokalt samarbete med högskolan höjer kvaliteten

Att ett lärosäte i sin forskning och utbildning har ett samarbete med lokalt och regionalt näringsliv och offentlig sektor är något som höjer kvaliteten, inte tvärtom. Läs TCOs replik i Dagens samhälle.

Läs mer här

Så öppnar vi högskolan för yrkesverksamma

Ge särskilda anslag till dem som jobbar och höj ersättningen för studenter registrerade för vidareutbildning. Ställ om högskolan så att utbildningarna bättre matchar behoven hos de yrkesverksamma, skriver Eva Nordmark, TCO.

Läs mer här

Använd EU:s budget för omställning på arbetsmarknaden

För att bättre klara den internationella konkurrensen bör EU-pengar användas till vidareutbildning i medlemsländer med bristfälliga omställningssystem. Europa måste investerar i inkluderande och jobbskapande tillväxt.

Läs mer här

Ettårskalas för OSA-föreskrift

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö började gälla den 31 mars 2016. TCO och TCO-förbunden har tagit fram en vägledning som ett stöd för tillämpningen av föreskrifterna ute på arbetsplatserna. På ettårsdagen ser vi tillbaka på det gångna året. Vad har hänt ute på arbetsplatserna? Kan vi redan se några förbättringar? Hur går vi vidare? Välkommen till ett frukostseminarium i TCO-huset i Stockholm den 31 mars klockan 8.00 - 9.30.

Se livesändningen här

Känner du framtidens mäktigaste?

Nu kan du vara med och nominera till Framtidens 99 mäktigaste!

Läs mer här

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här

Vi ses i TCO-landet

Nu är TCOs namntävling klar och vi har ett namn på vår nya plats i Almedalen.

Läs mer här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund