Arbetsmiljö i det nya arbetslivet - 7,5 högskolepoäng

08:48 2 december, 2016

En specialdesignad universitetskurs som ger arbetsmiljöansvariga den senaste spetskunskapen inom arbetsmiljöforskningen. De psykosociala sambanden mellan hälsa och arbetsmiljö står i fokus och deltagarna ges redskap, både för att utreda och beskriva arbetsplatser och för att medverka i utvecklingen av dem.
Kursen ges i samverkan med Uppsala universitet.
KURSEN VÅREN 2017 ÄR i FULL GÅNG OCH ÅTERKOMMER VÅREN 2018. VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN DÅ.

Kursen är en högskolekurs om 7,5 högskolepoäng. Den ges på halvfart.
Studierna genomförs som tre tvådagarsseminarier på Bergendal i Sollentuna. Däremellan diskuterar deltagarna på lärplattform, läser litteraturen och genomför ett mindre, självständigt arbete, enskilt eller i grupp. 

 Tider för seminarierna på Bergendal

  • 23-24 januari
  • 6-7 mars  
  • 24-25 april

Kursledare är Anna Rask Andersen, överläkare och professor vid Arbets- och miljömedicin vid Uppsala Universitet och själv fackligt aktiv. Hon har arbetat som gästforskare vid UCLA i Los Angeles och som adjungerad professor vid University of Saskatchewan i Kanada.

Bland föreläsarna i övrigt märks namn som Maria Steinberg, Alexander Perski och andra tungviktare på arbetsmiljöområdet. 

Kursen tar upp

  • Arbetsmiljöarbetets regelverk
  • Skyddsombudens/arbetsmiljöombudens roll och uppgifter
  • Den psykosociala arbetsmiljön med arbetsorganisation och ledarskap
  • Stressen och hotet mot hälsan
  • Det gränslösa arbetet

Målgrupp
Kursen vänder sig till förbundsanställda och förtroendevalda med arbetsuppgifter inom arbetsmiljöområdet. 

Kursplats 
Bergendal i Sollentuna utanför Stockholm, samt framför din dator eller i favoritfåtöljen med en kursbok, mellan seminarierna.

Avgift
Kursavgiften betalas av ditt förbund eller din arbetsgivare.
Utbildningskostnad: 12 000 kronor samt litteratur 1 500 kronor. Tillkommer gör 8 640 per deltagare för helpension på Bergendal. Priset inkluderar övernattning, resa tor från Cityterminalen till Bergendal och samtliga måltider under tre seminarier.

Det är också möjligt att välja dagkonferens med enbart lunch och kaffe under dagtid till ett pris av 5 400 per deltagare.
Alla priser är exklusive moms.
TCO Fackliga Akademi rekommenderar varmt helpensionsalternativet. Möten över förbundsgränserna och diskussionerna på kvällen är en väsentlig del av lärandet

För information om kursavgiften och liknande frågor, kontakta ditt förbund.

Ansökan
Du söker till kursen via följande länk. Observera att du behöver fylla i ansökningsformuläret i nära samverkan med kursansvarig på ditt förbund. Det är de som godkänner och i de flesta fall även betalar för ditt deltagande i kursen. Kontakta ditt förbund om det är oklart hur du ska göra.

Ditt förbund behöver din ansökan i god tid före den 5 december. Detta datum är förbundets sista anmälningsdag till TCO Fackliga Akademi.
Före jul får du sedan ditt antagningsbesked.

Ytterligare information om kursen lämnas av Kristina Mattsson, telefon 08 782 92 28 eller via e-post kristina.mattsson(at)tco.se eller kursinfo(at)tco.se.  Mer information och uppdateringar publiceras på www.tco.se/fackligaakademin

Välkommen med din ansökan!

 

Kristina Mattsson

Utbildningschef

Offentlig upphandling och arbetstagares rättigheter

Ny lag – nya möjligheter för TCO-förbunden. Anmäl dig till vårt eftermiddagsseminarium den 11 september.

Läs mer här
image description

Glad sommar!

Almedalsveckan är den sista anhalten innan det politiska Sverige varvar ner och tar sommarledigt. Det har varit en intensiv men otroligt rolig vecka! Vi och våra medlemsförbund har tillsammans haft en helt ny yta i Visby, som vi efter en namntävling döpte till “TCO-landet”. Där har det varit spännande seminarier från morgon till kväll - allt från skattepolitik till karriärväxling och framtiden för partsmodellen har avhandlats.

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund