TCO söker nationalekonom/utredare

14:44 31 oktober, 2017

Vill du vara med och utveckla TCO till en ännu bättre påverkansorganisation gentemot beslutsfattare i Sverige och EU? Vi söker en nationalekonom/utredare till vårt team Ekonomi, jämställdhet och mångfald.

Arbetet
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att analysera makroekonomiska prognoser och bedömningar samt beräkna statsfinansiella, samhällsekonomiska, sysselsättnings- och fördelningsmässiga konsekvenser av politiska förslag. Du kommer också att ta fram rapporter, analyser och policyunderlag.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som har akademisk examen i nationalekonomi. Forskarstudier, master-, licentiat- eller doktorsexamen är meriterande. Du ska ha några års erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete, gärna från Regeringskansliet eller myndighet.

Du behöver ha god förmåga att förstå, analysera och tolka ekonomiska prognoser och bedömningar samt beräkna statsfinansiella, samhällsekonomiska och fördelningsmässiga analyser av policyförslag. Du kan självständigt genomföra analyser och driva projekt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Ytterligare relevanta språkkunskaper är meriterade.

Du ska dela TCOs värderingar och du får gärna ha erfarenhet av facklig eller annan samhällsinriktad verksamhet.

Dina egenskaper
Du är analytisk, snabb, noggrann och kan självständigt prioritera och fatta beslut. Du har god förmåga att arbeta såväl enskilt som tillsammans med andra.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om befattningen, kontakta Mikael Sandström, chefsekonom/teamchef. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Maria Hammarström, personalsamordnare. Kontaktperson för Unionenklubben på TCO:s kansli är Mika Domisch. 

Samtliga nås på 08-782 91 00.

Välkommen med din ansökan till personal@tco.se senast den 22 november 2017.

TCO tillämpar kompetensbaserad rekrytering och erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vårt kansli ligger på Linnégatan 14 i centrala Stockholm.

TCO är en partipolitiskt fristående centralorganisation som samlar 14 fackförbund med nästan 1,4 miljoner medlemmar. Vår uppgift är att påverka politiken och samhällsutvecklingen för goda villkor i arbetslivet. TCO-förbundens medlemmar är både välutbildade och professionella yrkesutövare. De jobbar i landets privata tjänste- och industriföretag, kommuner, landsting, kyrka, statliga myndigheter och i den ideella sektorn. Bland yrkesgrupperna finns allt från ingenjörer, journalister och lärare till poliser, ekonomer och sjuksköterskor.Över 60 procent av medlemmarna är kvinnor. Lite fler än hälften av medlemmarna är anställda i den privata sektorn och strax under hälften i den offentliga sektorn. Många av medlemmarna är ledare och chefer och allt fler är också egenföretagare.

 

VI ÄR TCO

TCO är en påverkansorganisation som arbetar för goda villkor i arbetslivet för landets tjänstemän. Ordförande är Eva Nordmark. Våra prioriterade frågor just nu är bättre utvecklingsmöjligheter i arbetslivet genom ökat utbildningsutbud och studiefinansiering för yrkesverksamma, en skattereform som gynnar utbildning, ansvarstagande och företagande och en jämställd föräldraförsäkring och minskat arbetstidsgap mellan kvinnor och män.

Läs mer här

Hur tar vi bättre tillvara nyanlända kvinnors utbildning och kompetens på svensk arbetsmarknad?

Se seminariet i efterhand här.

Läs mer här

Bevara anställningsskyddet

I dag inleds Liberalernas landsmöte i Västerås. Historiskt sett har Liberalerna haft ett starkt stöd bland medlemmarna i TCO-förbunden. Läs Eva Nordmarks debattartikel i VLT idag

Läs mer här

Lediga jobb

Vill du vara med och utveckla TCO till en ännu bättre påverkansorganisation gentemot beslutsfattare i Sverige och EU? Just nu söker vi en strategisk kommunikatör som ska ansvara för TCO:s närvaro i digitala kanaler och en nationalekonom/utredare.

Läs mer här

Seminarier

Ni missar väl inte våra spännande seminiarier?

TCO arrangerar löpande seminarier kring aktuella ämnen och runt TCO:s politik. Vi håller oftast till i TCO-huset på Linnégatan 14 i Stockholm och de allra flesta är gratis och öppna för alla.

Välkommen!

Läs mer här

Bryt tystnaden

Väldigt många av oss har varit med om det: Skämtet som lämnar en dålig känsla i magen. En påträngande blick eller en hand som dröjer kvar för länge. Ladda hem vår handbok om sexuella trakasserier, gratis!

Läs mer här

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund