LO-TCO Projektkansli söker en programdirektör

12:35 7 juni, 2018

LO-TCO Projektkansli, som är LO och TCO:s kansli för utvecklingssamarbeten, söker en programdirektör som på uppdrag av programkommittén ska leda verksamheten inom PANAF-programmet när vår nuvarande programdirektör går i pension.

PANAF är ett utbildningsprogram verksamt i en rad afrikanska länder med fokus på facklig grundutbildning genom studiecirkelmetoden. PANAF-programmet finansieras till stor del av Sidamedel kanaliserat via det svenska fackliga utvecklingssamarbetsorganet Union to Union. Programmet styrs av en programkommitté där LO, TCO, ITUC-Africa, OATUU och central-organisationer från Belgien och Brasilien är representerade.

LO-TCO Projektkansli, som är LO och TCO:s kansli för utvecklingssamarbeten, söker nu en programdirektör som på uppdrag av programkommittén ska leda verksamheten inom PANAF-programmet när vår nuvarande programdirektör går i pension.

 

Arbetet

Som programdirektör ansvarar du för ledning av programmet enligt programplan och budget samt för återrapportering till programkommittén.

Du kommer att ansvara för planering och genomförande av aktiviteter inom programmet, t.ex. utbildningar, och ge stöd och råd till partnerorganisationer i samarbetsländerna samt planera och genomföra fältbesök i dessa länder.

Du analyserar och bereder programbudget, ansvarar för ekonomiarbetet inom programmet, bereder rapport för revision samt utarbetar underlag för ansökningar och redovisning för programmet.

Du kommer också att företräda programmet i nationella och internationella sammanhang, kommunicera och föra dialog med samarbetspartners och andra för programmet relevanta aktörer samt förhandla med intressenter inom programmet.

 

Din kompetens

Vi söker dig som har adekvat utbildning inom ett för arbetet relevant område eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.

Du ska ha bred kunskap och erfarenhet om nationella och internationella fackliga frågor samt erfarenhet av arbete inom fackliga organisationer. Erfarenhet av fackligt arbete i ett eller flera afrikanska länder är meriterande.

Du delar LO:s och TCO:s värderingar och vår fackliga idé om livslångt lärande och utbildning som verktyg för individuell och kollektiv utveckling. Du ska också ha erfarenhet av att planera och leda olika typer av utbildning.

Du har god förmåga att analysera och strategiskt leda utveckling av verksamheten i önskad riktning. Du är en god administratör och har erfarenhet av ekonomisk planering, redovisning och uppföljning. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska samt kan kommunicera på franska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Som person är du resultatinriktad, strukturerad och diplomatisk. Du har lätt att bygga långsiktiga relationer och att leda verksamhet mot uppställda mål.

 

Är du intresserad?

Kontakta oss gärna för mer information:
Leif Isaksson, leif.isaksson@lo.se
Anna Gustafsson, anna.gustafsson@tco.se

Facklig kontakt: Veronika Alneborn Ödmark, Handelsanställdas förbund, nås antingen per telefon på 010-450 86 01 eller via mejl på veronika.alneborn.odmark@handels.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på ett mindre kansli i Stockholm men med frekventa resor till samarbetsländerna.

LO-TCO Projektkansli eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Välkommen med din ansökan och CV till eva.johansson@lotcosecretariat.org
senast den 24 juni 2018.

 

Vi vet att Sverige måste våga mer i morgon

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Vi är sjuksköterskor, lärare, poliser och journalister. Du möter oss genom hela livet. Och i hela landet. Inför höstens riksdagsval är våra prioriterade frågor bättre möjligheter till vidareutbildning genom hela livet, framtidens arbetsliv samt en bred skattereform. Men vi ställer inte bara krav. Vi har lösningar också.

Läs mer här

TCO: Så får vi fler än 4 av 10 att hänga med

Om Sverige ska kunna vara en ledande kunskapsnation är det oroväckande när 4 av 10 yrkesaktiva anser att de inte får tillräckligt med vidareutbildning. Här är tre förslag på hur det kan bli bättre, skriver Eva Nordmark.

Läs mer här

TCO:s program i Almedalen

I TCO-landet i Almedalen hittar du evenemang och mingel från 11 av våra 14 medlemsförbund. Hela programmet hittar du här på webbplatsen. TCO-landet är också en plats för nätverkande eller bara för att vila. Vi ses i Visby!

Läs mer här

Laddar ...

Seminarier

Ni missar väl inte våra spännande seminiarier?

TCO arrangerar löpande seminarier kring aktuella ämnen och runt TCO:s politik. Vi håller oftast till i TCO-huset på Linnégatan 14 i Stockholm och de allra flesta är gratis och öppna för alla.

Välkommen!

Läs mer här

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund