FTF söker en organisationsutvecklare

12:51 9 november, 2018

Försäkringsbranschens största fackförbund söker nu en organisationsutvecklare. Den här tjänsten passar dig som motiveras av att skapa goda relationer och vill vara med och stärka organisationen genom samarbeten och ett ökat antal medlemmar. Som organisationsutvecklare på FTF kommer du vara med i implementeringen av förbundets nya varumärke och arbeta med en av förbundets viktigaste frågor – medlemsrekrytering.


Om FTF
FTF – facket för försäkring och finans är det största fackförbundet inom försäkringsbranschen. Förbundet har drygt 14 200 medlemmar som jobbar inom försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. FTF är ett fackförbund där alla anställda på en arbetsplats kan vara medlemmar - oavsett yrke, utbildning och befattning.

FTF erbjuder en trevlig arbetsplats centralt belägen i Stockholms innerstad, 22 engagerade kollegor och en dynamisk arbetsmiljö där du har stor möjlighet att bidra och påverka verksamheten. Här arbetar vi ofta från ax till limpa.

Arbetsuppgifter
Som organisationsutvecklare på FTF arbetar du med att utveckla, implementera och genomföra aktiviteter inom förbundets prioriterade arbetsområden. Tyngdpunkt i tjänsten ligger på att utveckla och stötta den lokala fackliga verksamheten. Du kommer besöka våra engagerade förtroendevalda runt om i landet och bland annat medverka vid lokala synlighetsaktiviteter och event. Det innebär att du är på resande fot ca 4-6 dagar/månad.

I arbetet med förbundets viktigaste mål - att bygga FTFs organisation ännu starkare genom att öka antalet medlemmar och organisationsgraden – kommer du ha ett nära samarbete med andra organisationsutvecklare och kommunikatörer.

Din roll innebär att du kommer:

  • Bidra till att utveckla den lokala fackliga verksamheten genom att coacha förtroendevalda
  • Bidra till att nå förbundets rekryteringsmål genom att tillsammans med förtroendevalda driva och medverka i rekrytering lokalt
  • Synliggöra och lyfta goda exempel i våra olika kanaler
  • Vid behov driva eller medverka i projekt för att utveckla den fackliga verksamheten

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Några års relevant arbetslivserfarenhet.
  • Du har tidigare erfarenheter från att arbeta med tjänsteförsäljning samt av att leda en grupp mot ett mål.
  • Meriterande med tidigare erfarenhet från att arbeta med kommunikation och /eller organisationsutveckling
  • Högskoleutbildning är meriterande
  • Meriterande med kunskap inom arbetsrätt
  • Goda kunskaper i svenska i tal som skrift


För att bli framgångsrik i den här rollen har du lätt för att ta kontakt med andra människor och har en förmåga att engagera och entusiasmera. Du har en naturlig fallenhet för att kommunicera och motiveras av att utveckla ett brett kontaktnät. Du trivs att arbeta tillsammans med andra men är samtidigt självgående och fokuserad på att nå resultat. Det är viktigt att du är flexibel till sättet och trivs i en dynamisk miljö. Självklart står du även bakom den svenska partsmodellen och delar facklig verksamhets värderingar.

I denna rekrytering läggs stor vikt vid personlig lämplighet

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning, med provanställning på 6 månader. Tillträde omgående med hänsyn till uppsägningstid.

Lön enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten besvaras av HR-ansvarig Lotta Linderson, 0705-21 60 39 och ansökan mejlas till jobbansokan@ftf.se senast den 26 november 2018.

Observera att inkomna ansökningar behandlas fortlöpande

Partierna måste ha orken och viljan att samarbeta

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Nu efter riksdagsvalet behöver vi partier som har orken och viljan att samarbeta över blockgränserna.

Läs mer här

Myt att a-kassan är generös

Det finns en föreställning om att ersättningen till arbetslösa är särskilt generös i Sverige. Det stämmer inte. I själva verket är arbetslöshetsersättningen i de flesta jämförbara länder mer generös än i vårt land.

Läs mer här

Handbok ska hjälpa i arbetet mot sexuella trakasserier

Det finns ett före och ett efter #metoo. Ingen på arbetsplatsen ska behöva riskera att utsättas för sexuella trakasserier. Därför har vi tagit fram Handbok mot sexuella trakasserier. Låt boken bli en guide i detta viktiga arbete.

Läs mer här

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund