"För mig är en fackförening som en skola i demokrati"

Nyheter 11:49 15 juni, 2011

Det är fredag vid lunchtid och några hundra demonstranter har samlats på Tahrirtorget i Kairo. De viftar med egyptiska flaggor och skriker slagord som ”Muslimer och kristna, alla är vi egyptier och alla är vi lika”.

Flera månader har gått sedan det egyptiska folkets revolt fick president Mubarak att ge upp. Men fortfarande demonstrerar otåliga egyptier här varje fredag. De vill få det styrande militärrådet att påskynda demokratiseringsprocessen och ställa den störtade regimen inför rätta.

Jag har stämt träff med Alaa Elbatawy, ung sjukvårdstekniker som sitter med i ledningen för en av de nya fria fackföreningar som nu vädrar morgonluft tack vare revolutionen. Han var på plats här de dramatiska dagarna i januari och februari när torget var packat med hundratusentals människor.

– Jag var här i tio dagar. Ibland sov jag här, ibland gick vi till fackets kontor och sov några timmar. Jag var med under kamelattacken och såg folk skjutas framför mina ögon, men jag var aldrig rädd. Vi kommer att fortsätta att demonstrera tills vi har segrat, säger han.

Den här dagen går allt fredligt till. Beväpnade poliser står visserligen posterade något kvarter bort, men på torget blandas demonstranters plakat och slagord med barnfamiljers picknick i gröngräset och försäljare som säljer nytryckta t-shirts från revolutionen. Några killar spelar fotboll och stämningen är lugn.
För Alaa och hans kolleger i facket är ett av de viktigaste politiska kraven att få till stånd en ny lag som garanterar rätten att bilda oberoende fackföreningar. Hittills har endast det regimtrogna facket (ETUF) varit erkänt av staten.

Men mitt under revolutionsdagarna, den 30 januari närmare bestämt, utropades en ny oberoende centralorganisation i Egypten. Den heter Egyptian Federation of Independent Trade Unions, EFITU, och bildades av fyra förbund: tjänstemän på myndigheten för fastighetstaxering, lärare, sjukvårdstekniker och pensionärer. Sedan dess har intresset att gå med spridit sig till flera yrkesgrupper.

 

Kräver rätt till vidareutbildning
En kväll träffar jag ledningen för sjukvårdsteknikernas förbund på ett enkelt kontor i centrala Kairo, bland annat ordföranden Ahmed El Sayed och Alaa Elbatawy. Det är Alaa som sköter det mesta av snacket. Han har studerat i USA och arbetar nu som röntgenassistent på National Cancer Institute.

– Vi grundade vårt förbund i december förra året och har nu mer än 20 000 medlemmar runt om i landet. Alla är anställda på sjukhus, mest offentliga men även en del privata. Men lönerna är så dåliga att många har två eller tre jobb för att kunna klara sig. Medellönen ligger på 500 egyptiska pund (cirka 600 kronor), berättar Alaa.

De nya facken kräver gemensamt att en ny statlig minimilön på 1200 pund införs. Ett annat viktigt krav från sjukvårdsteknikernas sida är bättre möjligheter till vidareutbildning. Alaa har en tvåårig högskoleutbildning på ett tekniskt vårdinstitut.

– Det finns inga möjligheter att studera vidare efter examen. Jag skulle vilja studera till exempel datortomografi för att kunna få ett mer avancerat jobb. Men det finns inga skolor i Egypten som erbjuder sådan utbildning, bara privatskolor och de är jättedyra. Vi slåss för att förbättra hälsoläget i Egypten och då behöver vi tillgång bättre utbildning, säger han.

”Skattmasarna” var först
Sjukvårdsteknikerna har försökt organisera sig i många år, men de var inte först i Egypten med att utropa sig som ett fritt och oberoende fackförbund. Det var i stället personalen på myndigheten för fastighetstaxering, som grundade sitt förbund RETA 2007. 

Förbundet är starkt förknippat med grundaren och ordföranden Kamal Abou Aita, som suttit fängslad många gånger i Mubaraks Egypten för att ha kämpat för fria fackföreningars rätt att existera. Han var inte i Kairo under mitt besök, så i stället träffar jag generalsekreteraren Tarek Mostafa.

Han berättar att RETA under många år var en del av den regimtrogna fackföreningsrörelsen, men att man bröt sig ur efter en framgångsrik strejk som genomdrevs utan det centrala fackets godkännande.

– Våra arbetsvillkor var bland de värsta i hela landet, men vi har en bra ledare med stor karisma som ledde strejken till en total framgång, berättar Tarek Mostafa. Vi fick igenom alla våra krav – bland annat kraftigt höjda löner och sociala reformer. Alla kolleger såg att vi kunde nå resultat och blev uppmuntrade av det. Detta ledde naturligt till att vi kunde bilda en ny oberoende fackförening.

Myndigheten har ungefär 53 000 anställda och nästan alla deltog på något sätt i strejken. Flera tusen ”skattmasar” sittstrejkade framför regeringsbyggnaden, medan andra bara var på jobbet utan att arbeta. Idag har RETA över 40 000 medlemmar, varav cirka 40 procent kvinnor.

Även kvinnor aktiva i RETA
I Kairoförstaden Helwan längst ut på den södergående tunnelbanelinjen träffar jag Noha Mahamad och Mona Mahamad, två av de kvinnor som arbetar fackligt för RETA på sin arbetsplats. De har jobbat nära Kamal Abou Aita och inspirerats av honom.

 

– När facket bildades fick vi chansen att kämpa för rättigheter som vi inte haft tidigare och då ville vi hjälpa till med det, säger Noha och Mona, som inte är släkt trots att de har samma efternamn.

Noha var med och sittstrejkade utanför ministeriet i 13 dagar i december 2007.

– Det var en stor händelse, berättar hon. Vi kvinnor satt längs fram för att skydda männen och vi hjälptes åt att laga mat till dem.
Noha är gift och har tre barn. Under strejken lämnade hon barnen hos sin mamma. Hon gick dit och träffade dem varje dag, samtidigt som hon lagade mat och tog med till de strejkande. 

Mona är också gift och har tre barn. Det mesta av deras fackliga arbete sker utanför arbetstid. Jag frågar vad deras män tycker om det:

– I början var de motståndare, men efter revolutionen i januari har de ändrat sig och förstår att det är genom att arbeta fackligt som vi kan uppnå våra rättigheter, säger Mona.

Och hur är det i facket, respekteras kvinnornas röster där?
– Ja, vi respekteras. Ofta är det lika många kvinnor och män på mötena och våra krav börjar diskuteras allt mer, bland annat egna utrymmen och särskilda transporter för kvinnor.

Vad tror ni om framtiden?
– Inshallah (ske Guds vilja), svarar de. Och slut på korruptionen.

 

Kurser för fackligt aktiva
I Helwan har också Centret för fackliga tjänster, CTUWS, sitt huvudkontor. Det är en frivilligorganisation som funnits i drygt tjugo år och som spelat en viktig roll för skapandet av de fria fackföreningarna. Under flera år före revolutionen har det sjudit under ytan och olika yrkesgrupper har protesterat mot dåliga arbetsvillkor och genomfört långa strejker.

– Vi har hela tiden gett stöd åt dem som kämpar för löntagarnas rättigheter säger Hussein Nasry på CTUWS.

 

De hjälpte RETA under deras strejk och de stödde även textilarbetarnas historiska strejk i Mahalla 2006, som gav upphov till den så kallade 6 april-rörelsen.

Centret stöds av flera internationella organisationer, främst av Novib som är hjälporganisationen Oxfams holländska avdelning, men också av världsfacket IFS. Den främsta aktiviteten är att organisera facklig utbildning.

– Vi har tre kurser – en facklig grundkurs, en kurs för fackliga ledare och en i organisering – och vi har egna skolor på fem platser i landet, säger Hussein, som ansvarar för utbildningen.

En annan viktig aktivitet är att ge rättshjälp, Organisationen ger också regelbundet ut ett internationellt nyhetsbrev.

 

En dröm har gått i uppfyllelse
CTUWS är en viktig samarbetspartner till EFITU och var med vid grundandet av den nya centralorganisationen i januari. Förutom taxeringstjänstemän och sjukvårdstekniker hör även lärarnas och pensionärernas förbund till pionjärerna. Det finns två miljoner lärare i Egypten, så det nya lärarförbundet har potential att växa. Enligt vissa uppgifter har 30 000 anslutit sig, men det kan också vara fler.

– Medlemsförbunden får fler medlemmar för varje dag och fler grupper ansluter sig. Federationen har nu cirka 250 000 medlemmar, säger Nabil Abdelghani, som är vice ordförande i pensionärernas förbund och ingår i den nya federationens ledning, när vi träffas på EFITU:s kontor i centrala Kairo.

Nabil, själv pensionär sedan några år, pratar med stor energi om sin nya uppgift i livet och lyckas för det mesta göra sig hörd trots att både böneutropare och tutande bilar utanför det öppna fönstret försöker överrösta honom.

Själv började han jobba inom textilindustrin 1959. Han blev fackligt aktiv 1977 och var verksam i det regimtrogna facket i 30 år innan han gick i pension.

– Nu är det som att en dröm har gått i uppfyllelse. Tänk att vi äntligen har fått frihet och kan verka utan rädsla från en auktoritär regim. Det nya facket är inte enbart viktigt för att driva materialistiska krav. För mig är en fackförening som en skola i demokrati. Vi kommer att driva samhället framför oss i demokratisk riktning.

– Vi vill ta ansvar för att bygga upp ekonomin i Egypten. Vi är inte alltid emot arbetsgivarna och de är inte våra fiender. Men löntagarna måste få delta och ge sin syn på hur problem ska lösas. Samtidigt ska vi kämpa för bättre villkor, vi tror på den sociala dialogen, säger Nabil Abdelghani.

Bengt Rolfer

En ovanlig vår och ett ovanligt år

Efter en ovanlig vår och ett ovanligt år summerar Therese Svanström året hittills och med hopp går hon in i semestern och ser fram emot den osäkra, men intressanta hösten. Glad sommar! 

Läs mer

Debatt

Ökade sjuktal kräver en reformerad försäkring

Sjuktalen går upp i Hallands län – då är det viktigt med en sjukförsäkring som ger de försäkrade inkomsttrygghet och som främjar rehabilitering och återgång i arbete, skriver Therese Svanström i Hallandsposten.

Nyheter

Kompromisskampen firar fem år - fast i höst

Det började som en rolig idé 2016 - att få de politiska ungdomsförbunden att kompromissa sig fram till lösningar på scenen i Almedalen. Sedan dess har vi sett spännande samarbeten och nya vänskaper uppstå i TCO-landet. I år blir det inget Almedalen, men det blir Kompromisskampen. Skriv redan nu in 7 oktober i din kalender, då firar vi fem år av lösningar istället för låsningar i politiken.

Pressmeddelanden

TCO rekryterar ny kanslichef

TCO har rekryterat Mikael Sjöberg till tjänsten som kanslichef. Han efterträder Torbjörn Bredin som går i pension efter att ha lett TCO-kansliets arbete sedan 2011. Sjöberg har bland annat varit generaldirektör för Arbetslivsinstitutet, Arbetsmiljöverket och senast Arbetsförmedlingen.

Debatt

Nya grupper på arbetsmarknaden får inte del av trygghetssystemen

Endast ungefär hälften av alla öppet arbetslösa får i dag ersättning från a-kassan. Därför är det bra att en aktuell utredning föreslår att a-kassan ska breddas. Det gynnar exempelvis egenföretagare och kombinatörer, skriver Therese Svanström, TCO på Altinget.se.

Nyheter

Inbjudan: TCO:s akademi för framtidens arbetsmarknadsforskare 2020

Är du doktorand eller nydisputerad forskare med intresse för arbetsmarknaden? Vill du få en chans att diskutera pågående eller kommande forskning med arbetsmarknadens parter och forskare från andra discipliner? Vill du öka din kunskap om kollektivavtalen och förhandlingar mellan arbetsmarknadens parter? Ansök till TCO:s akademi för framtidens arbetsmarknadsforskare.

Pressmeddelanden

TCO välkomnar en a-kassa anpassad efter dagens arbetsmarknad

TCO är positiva till a-kasseutredningen som överlämnades till regeringen måndagen 15 juni. Utredningens förslag leder till att a-kassan breddas så att även de som jobbar som egenföretagare eller i atypiska anställningsformer kvalificeras för ersättning. En förändring som betyder mycket för tjänstemannagrupperna, det välkomnar TCO.

Gå till Aktuellt

TCO bloggar

Therese Svanström - Ordförande TCO

03 juli, 2020

En ovanlig vår och ett ovanligt år

Sommarhälsningar av det här slaget brukar alltid vara lättsamma och glada. Den del av året som vi lämnar bakom oss brukar summeras och vi brukar kunna lämna jobbet bakom oss för några veckors efterlängtad ledighet. Men i år är inget vanligt år. Min inledning börjar därför tyvärr i moll, men avslutas med både hopp och glädje.

Oscar Wåglund Söderström - Internationell chef

15 juli, 2020

TCO inför EU-toppmötet: slå vakt om fria rörligheten och stoppa EU-reglerade minimilöner

På fredag och lördag denna vecka samlas EU-ledarna på nytt för att försöka komma överens om EU:s nya sjuårsbudget och det stora återhämtningspaketet. TCO gör två medskick till regeringen inför slutförhandlingen: ta upp frågan om att gränserna inom EU snarast måste öppnas, och kräv att förslaget om EU-reglerade minimilöner slopas.

EU, Corona

Oscar Wåglund Söderström - Internationell chef

02 juli, 2020

Kris och brexit i fokus när Tyskland tar över EU-klubban

I går övertog Tyskland ordförandeklubban i EU:s ministerråd från Kroatien. Under det kommande halvåret blir det Angela Merkels regering som ska försöka jämka ihop EU-länderna i flera stora och svåra frågor. Just nu har EU ett par extra svåra frågor på bordet, som måste lösas under tyskt ordförandeskap: räddningspaketet och brexit.

Arbetsmarknad, Ekonomi och tillväxt, EU

Lise Donovan - Jurist för Europa och juridik med ansvar för juridik och internationella frågor

30 juni, 2020

Ett regelverk som uppmuntrar till visselblåsning är viktigt

Igår presenterades förslaget till hur EU:s direktiv om skydd för visselblåsare ska införas i svensk rätt. TCO välkomnar ett förbättrat skydd för visselblåsare men pekar på risken för ett omfattande och krångligt regelverk. Det ska alltid vara enkelt att slå larm om missförhållande, det är en viktig princip som TCO vill värna om.

Arbetsrätt, EU

Oscar Wåglund Söderström - Internationell chef

18 juni, 2020

EU:s midsommartoppmöte: Kompromissvilja krävs för att vända krisen till framtidstro

På midsommarafton inleder EU-ledarna förhandlingar om det nya räddningspaketet som ska bidra till att Europas ekonomi kommer på rätt köl. TCO driver på för att EU ska enas kring en pakt för jobb, tillväxt och sammanhållning - som rustar Europa ekonomiskt, slår vakt om våra gemensamma värden och bidrar till global utveckling. I förhandlingarna krävs att Sverige och övriga länder står upp för Europasamarbetet och agerar konstruktivt och lösningsorienterat, för läget är allvarligt. Bara genom kompromissvilja och handlingskraft kan krisen vändas till framtidstro.

Ekonomi och tillväxt, EU, Corona

Therese Svanström - Ordförande TCO

18 juni, 2020

Midsommarförhandlingar i EU

I morgon, på midsommarafton, möts EU-ländernas stats- och regeringschefer digitalt för att bland annat diskutera formerna för och finansieringen av unionens krisåtgärder men också långtidsbudgeten. Det finns olika syn på hur det ska gå till men också om hur budgeten ska utformas och finansieras. Utsikterna för att man skulle komma överens i morgon får anses vara små.

Ekonomi och tillväxt, EU, Partsmodellen

Gå till TCO bloggar

TCO play

Se fler filmer

Rapporter

Rapporter

Tryggheten, staten och partsmodellen 2

Den ekonomiska tryggheten vid arbetslöshet har stor betydelse både för individen och för samhället. I dag består den tryggheten av många olika försäkringar. I den här rapporten går vi igenom utvecklingen av arbetslöshetsförsäkringen - a-kassan - och andra försäkringar sedan 1980 och fram till idag.

Läs vidare

Rapporter

Får tjänstemännen ihop livspusslet?

Hinner tjänstemännen med både arbete och föräldraskap? Hur viktigt är det att arbetet är föräldravänligt och hur ser arbetssituationen faktiskt ut? Vilka konsekvenser får det att det oftast är kvinnor som anpassar arbetslivet efter familjelivet? Det är några av frågorna som tas upp i den här rapporten.

Läs vidare

Rapporter

Var rädd om RUT!

TCO anser att rutavdraget är viktigt för att underlätta människors livspussel, därför måste systemet värnas från förslag som riskerar att undergräva dess legitimitet. TCO framför i denna rapport en rad förslag som syftar till att hålla till rutavdraget träffsäkert, effektivt och legitimt.

Läs vidare

Rapporter

Från lön till studiemedel - går ekonomin ihop?

Vi lever i en tid då vikten av det livslånga lärandet ökar. Men hur påverkas hushållsekonomin för en yrkesverksam som går tillbaka till skolbänken? Går ekonomin ihop för den som väljer att finansiera sina studier med studiemedel?

Läs vidare

Se alla rapporter

Arbetsvärlden

Arbetsvärlden är en webbtidning om arbetsmarknaden. Den ges ut av TCO och görs av en självständig redaktion.

Hitta ditt fackförbund

TCO är en centralorganisation för 13 fackförbund som tillsammans har 1,4 miljoner medlemmar.
Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund.