Politikerprao

14:57 26 mars, 2018

Vi är TCO. Vi är många. Riktigt många. Vi jobbar bland annat som sjuksköterskor, lärare, poliser och journalister. Vi bjuder in politiker till vår vardag, vår verklighet. Här hittar du mer om poltikerprao som vi genomför hösten 2017 och våren 2018. Nästa politikerprao kommer vi bjuda in till i slutet av 2018.

Sedan 2017 genomför vi politikerprao. Riksdagspolitiker erbjuds att komma och ta del av verkligheten hos en av alla TCO-förbundens medlemmar. Fram till sommaren 2018 hade nästan 30 procent av alla riksdagsledamöter genomfört prao. Under slutet av 2018 och våren 2019 kommer vi fortsätta med poltikerprao för att fler, och även de nya riksdagsledamöterna, ska få chans till att möta en tjänsteman på hens jobb. 

Det här löser inte problemen, politiker

I överenskommelsen mellan S, C, L och MP finns två besked som är högt prioriterade för TCO-medlemmarna, men att man vill förändra las är inte det som behövs för att förändra arbetsmarknaden, skriver Eva Nordmark på Aftonbladet Debatt.

Läs mer här

TCO:s plattform inför valet till Europaparlamentet

EP-valet i vår är viktigt eftersom parlamentet stiftar lagar som har betydelse för Sveriges ekonomi och välständ. Hur politiken utformas i EU påverkar TCO-förbundens medlemmar.

Läs mer här

Arbetsrätten är inte ett av Sveriges stora problem

Arbetsrätten är inte ett av Sveriges stora problem. Istället bör den politiska diskussion handla om reformer som rör andra områden som: ubildning, jämställdhet, pension, kompetensförsörjning, skolan, klimatet och skattereform, skriver Eva Nordmark på Aftonbladet Debatt.

Läs mer här

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund