Politikerprao

14:57 26 mars, 2018

Vi är TCO. Vi är många. Riktigt många. Vi jobbar bland annat som sjuksköterskor, lärare, poliser och journalister. Vi bjuder in politiker till vår vardag, vår verklighet. Här hittar du mer om poltikerprao som vi genomför hösten 2017 och våren 2018. Nästa politikerprao kommer vi bjuda in till i slutet av 2018.

Sedan 2017 genomför vi politikerprao. Riksdagspolitiker erbjuds att komma och ta del av verkligheten hos en av alla TCO-förbundens medlemmar. Fram till sommaren 2018 hade nästan 30 procent av alla riksdagsledamöter genomfört prao. Under slutet av 2018 och våren 2019 kommer vi fortsätta med poltikerprao för att fler, och även de nya riksdagsledamöterna, ska få chans till att möta en tjänsteman på hens jobb. 

Visste du att kvinnor tar ut 69,7 % av alla föräldradagar?

TCO:s nya jämställdhetsindex visar att vi är på väg åt rätt håll men det tar tid. Med nuvarande utvecklingstakt kommer män och kvinnor att dela lika år 2040.

Läs mer

TCO:s plattform inför valet till Europaparlamentet

EP-valet i vår är viktigt eftersom parlamentet stiftar lagar som har betydelse för Sveriges ekonomi och välstånd. Hur politiken utformas i EU påverkar TCO-förbundens medlemmar.

Läs mer

Välkommen till TCO:s konferens om framtidens arbetsmarknad

Vi diskuterar kompetensförsörjning för hög tillväxt, stark konkurrenskraft och bra välfärd.

Läs mer

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund