Politikerprao

14:57 26 mars, 2018

Vi är TCO. Vi är många. Riktigt många. Vi jobbar bland annat som sjuksköterskor, lärare, poliser och journalister. Vi bjuder in politiker till vår vardag, vår verklighet. Här hittar du mer om poltikerprao som vi genomför hösten 2017 och våren 2018. Nästa politikerprao kommer vi bjuda in till i slutet av 2018.

Sedan 2017 genomför vi politikerprao. Riksdagspolitiker erbjuds att komma och ta del av verkligheten hos en av alla TCO-förbundens medlemmar. Fram till sommaren 2018 hade nästan 30 procent av alla riksdagsledamöter genomfört prao. Under slutet av 2018 och våren 2019 kommer vi fortsätta med poltikerprao för att fler, och även de nya riksdagsledamöterna, ska få chans till att möta en tjänsteman på hens jobb. 

Partierna måste ha orken och viljan att samarbeta

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Nu efter riksdagsvalet behöver vi partier som har orken och viljan att samarbeta över blockgränserna.

Läs mer här

Myt att a-kassan är generös

Det finns en föreställning om att ersättningen till arbetslösa är särskilt generös i Sverige. Det stämmer inte. I själva verket är arbetslöshetsersättningen i de flesta jämförbara länder mer generös än i vårt land.

Läs mer här

Handbok ska hjälpa i arbetet mot sexuella trakasserier

Det finns ett före och ett efter #metoo. Ingen på arbetsplatsen ska behöva riskera att utsättas för sexuella trakasserier. Därför har vi tagit fram Handbok mot sexuella trakasserier. Låt boken bli en guide i detta viktiga arbete.

Läs mer här

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund