img description

Känner du framtidens mäktigaste?

TCO presenterar för tredje året i rad en lista med framtidens 99 mäktigaste. Tack för alla nomineringar! Nomineringen har nu stängt och listan för 2017 presenteras i början av maj.

Vem kan hamna på listan?
Din kollega, din chef, din förebild, den där spännande personen som du pratade med på aw:n i fredags – eller varför inte du själv.

Listan består av unga opinionsbildare mellan 18 och 35 år från näringslivet, politiska och andra organisationer, fackliga organisationer, högskola och universitet och media.

Vad händer nu?
Nomineringstiden är slut och vi har fått in en mängd spännande namn. Av dem väljer vi ut 99 personer som utgör Framtidens 99 mäktigaste 2017. Tio personer rangordnas 1-10 med motivering. Övriga 89 listas utifrån olika sektorer/områden, men utan inbördes ordning. Topp 10 byts ut varje år, då vi vill lyfta fram nya, spännande personer.

Vi tittar på vilken formell makt personerna har idag samt väger in informell makt. Vi tittar på vilka positioner deras företrädare har samt genomslag i medier och sociala medier. Vi gör en avvägning för att göra listan balanserad vad gäller kön, politisk tillhörighet och typ av kategori personen representerar.

När släpps årets lista?
Listan med framtidens 99 mäktigaste 2017 lanseras i början av maj.

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund