img description

Känner du framtidens mäktigaste?

TCO presenterar för tredje året i rad en lista med framtidens 99 mäktigaste. I år behöver vi din hjälp. Här kan du nominera den som du tycker är framtidens mäktigaste. Du kan nominera flera personer, men använd ett formulär per person som du nominerar. Du kan nominera till och med den 31 mars 2017.

Nominera här.

Vem kan jag nominera?
Nominera din kollega, din chef, din förebild, den där spännande personen som du pratade med på aw:n i fredags – eller varför inte dig själv.

Vi söker unga opinionsbildare mellan 18 och 35 år från näringslivet, politiska och andra organisationer, fackförbund, högskola och universitet och media.

Några tips på vägen
Ord som gärna får känneteckna personen du nominerar är innovation, engagemang, mod och kraft.

Vilka hamnar på listan?
När nomineringstiden är slut har vi en lista med en mängd spännande namn. Av dem väljer vi ut 99 personer som utgör Framtidens 99 mäktigaste 2017. Tio personer rangordnas 1-10 med motivering. Övriga 89 listas utifrån olika sektorer/områden, men utan inbördes ordning. Topp 10 byts ut varje år, då vi vill lyfta fram nya, spännande personer.

Vi tittar på vilken formell makt personerna har idag samt väger in informell makt. Vi tittar på vilka positioner deras företrädare har samt vilket mediegenomslag personerna har samt tittar en del på genomslag i sociala medier. Vi gör en avvägning för att göra listan balanserad vad gäller kön, politisk tillhörighet och typ av kategori personen representerar.

När släpps listan?
Listan med framtidens 99 mäktigaste 2017 lanseras på ett event den 3 maj.

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund