TCO:s ledarskapsprogram

11:32 15 februari, 2018

Ett program för dig som vill växa och utvecklas i en roll som ledande förtroendevald i ditt förbund. Som vill utmana både dig själv och din organisation, öka din kreativitet och ledarförmåga och samtidigt få bättre koll på de samhällsutmaningar som människan och arbetslivet står inför.
Framtid, förändring och att engagera både nuvarande och framtida medlemmar står i fokus för TCO:s ledarskapsprogram, specialdesignat för framtidens tjänstemannaorganisationer.

Datum: 20 augusti 2018 – 11 april 2019 (deltid!).  
Fyra liveträffar med hemarbete via webben emellan. 

Mål
När du gått igenom programmet har du fått:

  • En  tydligare bild av din roll i ditt förbund och vad du själv vill göra av ditt uppdrag.
  • En utveckling av ditt personliga fackliga ledarskap.
  • En klarare bild av organisationskulturen i ditt förbund – och hur du själv kan bidra till att utveckla den.
  • Metoder, modeller och nätverk för att driva förändring, utveckling och värvning av medlemmar.
  • Högre nivå på din kunskap om de samhällsutmaningar fackliga organisationer står inför.

Programdesign
Programmet löper över åtta månader och börjar på webben.
Den första liveträffen har temat Att ifrågasätta det självklara. Vi tittar på oss själva och vilka roller vi tar i en ny grupp, vi genomlyser våra organisationer och deras roll i det organisatoriska landskapet. Var är vi? Var vill vi vara? Vi spanar också på framtiden med Futurion.

Vår första Välkommen till verkligheten på webben tar oss med till dem som inte ser någon nytta av att teckna kollektivavtal. Varför?

Liveträff Nätverksbyggande och medlemsvärvning bjuder på samtal med både Eva Nordmark och andra fackliga ledare, samt ett handfast pass om medlemsvärvning. Detta fortsätter sedan på nätet.

Den tredje live-träffen Mitt fackliga ledarskap fördjupar sig i utveckling av både organisation och person. Vi fortsätter denna fördjupning på nätet för att sedan avsluta programmet med en gemensam träff, med prominenta gäster från förbunden.

Här kan du hämta en mer uförlig presentation av TCO:s ledarskapsprogram

Tider för liveträffarna
29-30-31 augusti 2018
8-9 oktober 2018
17-18 januari 2019
11 april 2019

Kursavgift
Avgiften är 30 000 kr exklusive moms, per deltagare. Det täcker åtta dagars liveträffar vid fyra tillfällen på Bergendal i Sollentuna, inklusive logi och resor Cityterminalen – Bergendal. Ingår gör också aktiv moderering av programmets webbaserade delar, allt arbete som TCO Fackliga Akademi bidrar med samt vassa konsulter som håller i sina expertområden. 
Förbundet står för resor till och från Stockholm samt eventuellt förlorad arbetsinkomst.

Ytterligare information om kursen lämnas av Kristina Mattsson, adressuppgifter nedan eller via tco.fackliga.akademi@tco.se

Kristina Mattsson

Utbildningschef

Vi vet att Sverige måste våga mer i morgon

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Vi är sjuksköterskor, lärare, poliser och journalister. Du möter oss genom hela livet. Och i hela landet. Inför höstens riksdagsval är våra prioriterade frågor bättre möjligheter till vidareutbildning genom hela livet, framtidens arbetsliv samt en bred skattereform. Men vi ställer inte bara krav. Vi har lösningar också.

Läs mer här

TCO: Så får vi fler än 4 av 10 att hänga med

Om Sverige ska kunna vara en ledande kunskapsnation är det oroväckande när 4 av 10 yrkesaktiva anser att de inte får tillräckligt med vidareutbildning. Här är tre förslag på hur det kan bli bättre, skriver Eva Nordmark.

Läs mer här

TCO:s program i Almedalen

I TCO-landet i Almedalen hittar du evenemang och mingel från 11 av våra 14 medlemsförbund. Hela programmet hittar du här på webbplatsen. TCO-landet är också en plats för nätverkande eller bara för att vila. Vi ses i Visby!

Läs mer här

Laddar ...

Seminarier

Ni missar väl inte våra spännande seminiarier?

TCO arrangerar löpande seminarier kring aktuella ämnen och runt TCO:s politik. Vi håller oftast till i TCO-huset på Linnégatan 14 i Stockholm och de allra flesta är gratis och öppna för alla.

Välkommen!

Läs mer här

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund