Hållbarhet en facklig fråga

De globala målen om ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet utmanar alla världens länder, personer och organisationer.
På detta seminarium utvecklar vi hur var och en i TCO-förbunden kan bidra till ökad hållbarhet utifrån målen. På våra arbetsplatser, genom vårt fackliga engagemang och inom våra egna organisationer.

16 - 17 oktober 2019 på Bergendal i Sollentuna. (Kort nätbaserad uppgift innan)
Visions ordförande Veronica Magnusson medverkar

  • Om Agenda 2030 – de globala målen för hållbar utveckling
  • Offentlig upphandling och företagens sociala ansvar (CSR)
  • erfarenhetsutbyte  – föreläsningar  –  workshop

Agenda 2030 syftar till att utrota fattigdom och hunger, och förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, inklusive mänskliga rättigheter i arbetslivet. Till år 2030 ska vi ha uppnått jämställdhet för alla flickor och kvinnor, samt ha säkerställt ett varaktigt skydd för natur och miljö.

Vilken roll kan och vill vi som anställda eller förtroendevalda i ett TCO-förbund ta för att förverkliga dessa mål?

Hållbarhet en facklig fråga innehåller en mix av vassa föreläsare och egen aktivitet i workshops-form. Vi kommer att ta fram konkreta förslag och idéer på hur var och en kan utveckla hållbarhetsarbetet på sin arbetsplats, i sina förhandlingar och inom sin organisation. I början av oktober inleder vi lärandeaktiviteten med en mindre nätbaserad uppgift.

Dag 2 erbjuder vi två spår: ett om CSR – (företagens sociala ansvar) som fackligt verktyg, främst för dem som verkar i privat sektor, och ett om offentlig upphandling som fackligt verktyg, främst riktat till dem som verkar kommuner, regioner eller inom staten. Här vänder vi oss till alla som vill få inspiration till att använda sitt fackliga engagemang för att påverka i dessa frågor. 

Målgrupp
Seminariet vänder sig till både förtroendevalda och förbundsanställda inom TCO-förbunden, som är engagerade för hållbarhetsfrågor.

Kostnad
Seminariet kostar 6 000 kronor plus moms, per deltagare. Avgiften betalas vanligen av ditt förbund som därför också behöver godkänna ditt deltagande. Priset inkluderar alla seminariets lärandeaktiviteter, mat och boende på Bergendal i Sollentuna samt transport mellan Bergendal och Cityterminalen vid Stockholm Central. 

Förbunden står för resan till och från Stockholm samt eventuell förlorad arbetsinkomst.

Ansökan
Du söker till Hållbarhet en facklig fråga via denna länk.
Seminariet har ett begränsat antal platser och vi tillämpar löpande antagning - först till kvarn gäller.
Sista ansökningsdag är den 13 september.

Ytterligare information lämnas av Kristina Mattsson.

Kristina Mattsson

Utbildningschef, TCO Fackliga Akademi

Det behövs en kompetens- och omställningspolitik för hela landet

TCO presenterar Jobbkartan, ny interaktiv statisk över hur arbetsmarknaden förändras

Läs mer och ta del av jobbkartan

Höstterminen är här!

Nu funderar många över hur man ska få tid till både arbete, familj och annat som man tycker är viktigt i livet. Livspusslet helt enkelt.

Läs mer

A-kassan - fyra år sedan taket höjdes

TCO presenterar en rapport som beskriver hur ersättningsgraden i a-kassan har utvecklats. Medverkar gör bland annat Lars Calmfors professor emeritus vid Stockholms universitet.

Läs mer

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund