Arbetslivets juridik 15 högskolepoäng

08:50 6 mars, 2018

Denna fristående högskolekurs ger dig ökade kunskaper i arbetsrätt.
Kursen ger dig redskap för att bättre kunna företräda ditt förbunds medlemmar i arbetslivet. KURSEN ÄR FULLTECKNAD OCH ANTAGNINGEN AVSLUTAD: VÄLKOMMEN TILLBAKA NÄSTA ÅR.

Datum: 18 september 2018 - 4 juni 2019 
Studietakt: 25 procent av heltidsstudier

TCO Fackliga Akademi genomför i nära samverkan med juridiska institutionen vid Stockholms universitet högskolekursen Arbetslivets juridik 15 hp. 

Studierna genomförs genom seminarier på Bergendal och TCO-huset. Däremellan läser du kurslitteratur och deltar i distansseminarier. Examinationsuppgifter består av verklighetsbaserade fall, där du får öva dig i att argumentera utifrån ett juridiskt förhållningssätt. Du får även genomföra ett självständigt fördjupningsarbete som presenteras i rapportform under det avslutande seminariet.
Kursledare är Johan Schelin, docent, Stockholms universitet.

Kursen tar upp:

  • Den individuella arbetsrätten
  • Den kollektiva arbetsrätten
  • Anställning och anställningsskydd
  • Fackföreningen i ett rättspolitiskt perspektiv

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är förbundsanställd och/eller förtroendevald. Du har arbetsuppgifter och/eller uppdrag som kräver en förståelse för och kunskaper inom arbetsrätt. 

Datum för seminarierna
Fyra tvådagarsseminarier (internat) på Bergendal i Sollentuna liksom ett endagsseminarium på TCO i Stockholm ingår i kursupplägget.

Tider för seminarierna är:

  • 18–19 september 2018 (Bergendal)
  • 27–28 november 2018 (Bergendal)
  • 22–23 januari 2019 (Bergendal)
  • 20 mars 2019 (TCO, Stockholm)
  • 3–4 juni 2019 (Bergendal)

Avgift
Kursen kostar 30 000 kronor plus moms. Detta betalas av ditt förbund eller din arbetsgivare. 

Avgiften inkluderar undervisning och föreläsare, kurslitteratur, övernattning och samtliga måltider under seminarierna, samt transport mellan Cityterminalen i centrala Stockholm och Bergendal.
Ditt förbund står för resan till och från Stockholm samt eventuellt förlorad arbetsinkomst.

Ansökan
Vi behöver din ansökan senast den 15 maj 2018. Därefter genomför vi antagningen. Du får ditt antagningsbesked från TCO Fackliga Akademi i slutet av maj.

Observera att du behöver fylla i ansökningsformuläret i nära samverkan med utbildningsansvarig eller din chef på ditt förbund. Det är de som godkänner och i de flesta fall även betalar för ditt deltagande.

Välkommen med din ansökan!

Ronny Tedestedt

Utbildningsutvecklare

Partierna måste ha orken och viljan att samarbeta

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Nu efter riksdagsvalet behöver vi partier som har orken och viljan att samarbeta över blockgränserna.

Läs mer här

Myt att a-kassan är generös

Det finns en föreställning om att ersättningen till arbetslösa är särskilt generös i Sverige. Det stämmer inte. I själva verket är arbetslöshetsersättningen i de flesta jämförbara länder mer generös än i vårt land.

Läs mer här

Handbok ska hjälpa i arbetet mot sexuella trakasserier

Det finns ett före och ett efter #metoo. Ingen på arbetsplatsen ska behöva riskera att utsättas för sexuella trakasserier. Därför har vi tagit fram Handbok mot sexuella trakasserier. Låt boken bli en guide i detta viktiga arbete.

Läs mer här

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund