Ansökan och annat bra att veta

08:28 27 september, 2017

Kurser och seminarier hos TCO Fackliga Akademi är öppna för dig som är förtroendevald eller anställd i ett TCO-förbund. För det mesta behöver du ha gått det egna förbundets grundläggande kurser innan du söker till oss och ibland har våra deltagare skaffat sig nödvändiga förkunskaper på annat sätt.
Men det är alltid det förbund där du är förtroendevald eller anställd som beslutar om du kan gå våra kurser eller inte.

Är du intresserad av att gå någon av TCO Fackliga Akademis utbildningar? Roligt!  Då är det smart att först höra efter om det är möjligt hos ditt TCO-förbund .  Det är de som i de flesta fall betalar din kurs- eller seminarieavgift.

Är du anställd på ett förbund? Hör efter med din chef.
Är du förtroendevald? Då ska du kontakta utbildningsansvarig på ditt förbund, avdelning eller sektion.
Alla förbund har sina rutiner så vi på TCO Fackliga Akademi kan inte ge några tydliga riktlinjer. Inte ens om exakt vem du ska kontakta. 

Så här ansöker du
Fyll i det ansökningsformulär, som du hittar via en länk vid respektive kurs eller seminarium. I detta formulär ska även din chef/utbildningsansvarige på ditt förbund, attestera att de godkänner ditt deltagande. 

Skicka din ansökan så tidigt som möjligt  Oftast behöver vi den sex veckor före kursstart. För kurser som startar tidigt på hösten behöver du ansöka redan i maj.
I de flesta fall tillämpar vi löpande antagning och du får ditt antagningsbesked så snart som möjligt. 

Kurskostnader
Alla frågor om kursavgifter, resekostnader och övriga ersättningar hänvisar vi till ditt förbund. Det är de som står för kostnaden för ditt kursdeltagande. 

Behörighet och högskolepoäng
Våra seminarier och kurser är öppna för alla som är anställda eller förtroendevalda hos något av TCO-förbunden, oavsett om man har högskolebehörighet eller inte. Att delta i en utbildningsinsats och lära sig mer kan alla göra.
TCO Fackliga Akademi delar ut ett utbildningsintyg till samtliga kursdeltagare som fullgjort kursen.

Detta gäller också för de kurser där vi samverkar med universitet och högskolor.
Men för att  få tillgodoräkna sig högskolepoängen krävs i de flesta fall fullgjord kurs samt grundläggande behörighet för högskolestudier.
Universitetet kan under vissa förhållanden ge dispens från kravet på grundläggande behörighet.

Så tveka inte att söka även universitetskurserna oavsett din utbildningsbakgrund!  Facklig utbildning och utveckling är till för alla som är aktiva i sitt TCO-förbund!

Kristina Mattsson

Utbildningschef

Ronny Tedestedt

Utbildningsutvecklare

VI ÄR TCO

TCO är en påverkansorganisation som arbetar för goda villkor i arbetslivet för landets tjänstemän. Ordförande är Eva Nordmark. Våra prioriterade frågor just nu är bättre utvecklingsmöjligheter i arbetslivet genom ökat utbildningsutbud och studiefinansiering för yrkesverksamma, en skattereform som gynnar utbildning, ansvarstagande och företagande och en jämställd föräldraförsäkring och minskat arbetstidsgap mellan kvinnor och män.

Läs mer här

Så kan delningsekonomin passas in i svenska modellen

I takt med att delningsekonomin har växt har även baksidor, bland annat när det gäller arbetsrätt och skatter, blivit synliga. Men att reglera den nya ekonomin behöver inte vara svårt.

Läs mer här

World Day for Decent work

Sjunde oktober står anständiga arbetsvillkor och mänskliga rättigheter extra mycket i fokus. Då uppmärksammar facken världen över ”World Day for Decent Work”.

Läs mer här
image description

Omställning och turordning på Moderaternas stämma

Nu pågår Moderaternas arbetsstämma där partiet ska besluta om ny politik inför valet 2018. Jag hoppas att man får riktigt härliga dagar i Örebro! Självklart ligger jobben högt på dagordningen och jag tycker att man både lyckats landa mitt i prick i frågan om omställningsuppdrag till högskolor och universitet, men samtidigt behöver de tänka om när det kommer till turordningsreglerna.

Seminarier

Ni missar väl inte våra spännande seminiarier?

TCO arrangerar löpande seminarier kring aktuella ämnen och runt TCO:s politik. Vi håller oftast till i TCO-huset på Linnégatan 14 i Stockholm och de allra flesta är gratis och öppna för alla.

Välkommen!

Läs mer här
27 oktober 2017

Studier - en väg från sjukskrivning till arbete

Anmäl dig här

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund