Ansökan och annat bra att veta

08:28 27 september, 2017

Kurser och seminarier hos TCO Fackliga Akademi är öppna för dig som är förtroendevald eller anställd i ett TCO-förbund. Välkommen med din ansökan! Men fråga ditt förbund först.

Är du intresserad av att gå någon av TCO Fackliga Akademis utbildningar? Roligt!  Då är det smart att först höra efter om det är möjligt hos ditt TCO-förbund. I de flesta fall är det ditt förbund som betalar din kurs- eller seminarieavgift.

Är du anställd på ett förbund? Hör efter med din chef.
Är du förtroendevald? Då ska du kontakta utbildningsansvarig på ditt förbund, avdelning eller sektion.
Alla förbund har sina rutiner så vi på TCO Fackliga Akademi kan inte ge några tydliga riktlinjer. Inte ens om exakt vem du ska kontakta. 

Så här ansöker du
Fyll i det ansökningsformulär, som du hittar via en länk vid respektive kurs eller seminarium. I detta formulär ska även din chef/utbildningsansvarige på ditt förbund, attestera att de godkänner ditt deltagande. 

Skicka din ansökan så tidigt som möjligt  Oftast behöver vi den sex veckor före kursstart. För kurser som startar tidigt på hösten behöver du ansöka redan i maj.
I de flesta fall tillämpar vi löpande antagning och du får ditt antagningsbesked så snart som möjligt. 

Kurskostnader
Alla frågor om kursavgifter, resekostnader och övriga ersättningar hänvisar vi till ditt förbund. Det är oftast de som står för kostnaden för ditt kursdeltagande. 

Behörighet och högskolepoäng
Våra seminarier och kurser är öppna för alla som är anställda eller förtroendevalda hos något av TCO-förbunden, oavsett om man har högskolebehörighet eller inte. Att delta i en utbildningsinsats och lära sig mer kan alla göra.

Detta gäller också för de kurser där vi samverkar med universitet och högskolor.
Men för att  få tillgodoräkna sig högskolepoängen krävs i de flesta fall fullgjord kurs samt grundläggande behörighet för högskolestudier.

Men:
Universitetet kan under vissa förhållanden ge dispens från kravet på grundläggande behörighet.Så tveka inte att söka även universitetskurserna oavsett din utbildningsbakgrund!  Facklig utbildning och utveckling är till för alla som är aktiva i sitt TCO-förbund.

Kristina Mattsson

Utbildningschef

Ronny Tedestedt

Utbildningsutvecklare

Vi vet att Sverige måste våga mer i morgon

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Vi är sjuksköterskor, lärare, poliser och journalister. Du möter oss genom hela livet. Och i hela landet. Inför höstens riksdagsval är våra prioriterade frågor bättre möjligheter till vidareutbildning genom hela livet, framtidens arbetsliv samt en bred skattereform. Men vi ställer inte bara krav. Vi har lösningar också.

Läs mer här

Vi behöver en ny skattereform bland annat för utjämningssystemet

Med bara månader kvar till valet är det dags för politiker att sätta frågan om att reformera det kommunala utjämningssystemet högt upp på agendan för att hela Sverige ska leva. Vi behöver en ny skattereform.

Läs mer här

Arbetstidsgapet mellan kvinnor och män måste minska

För att minska inkomstskillnaderna mellan könen och närma oss ekonomisk jämställdhet behöver arbetstidsgapet mellan kvinnor och män minska. En viktig del för att nå dit är att kvinnor och män delar lika på föräldraledigheten. I den här rapporten går vi igenom TCO:s förslag.

Läs mer här

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund