Ansökan och annat bra att veta

08:28 27 september, 2017

Kurser och seminarier hos TCO Fackliga Akademi är öppna för dig som är förtroendevald eller anställd i ett TCO-förbund. Välkommen med din ansökan! Men fråga ditt förbund först.

Är du intresserad av att gå någon av TCO Fackliga Akademis utbildningar? Roligt!  Då är det smart att först höra efter om det är möjligt hos ditt TCO-förbund. I de flesta fall är det ditt förbund som betalar din kurs- eller seminarieavgift.

Är du anställd på ett förbund? Hör efter med din chef.
Är du förtroendevald? Då ska du kontakta utbildningsansvarig på ditt förbund, avdelning eller sektion.
Alla förbund har sina rutiner så vi på TCO Fackliga Akademi kan inte ge några tydliga riktlinjer. Inte ens om exakt vem du ska kontakta. 

Så här ansöker du
Fyll i det ansökningsformulär, som du hittar via en länk vid respektive kurs eller seminarium. I detta formulär ska även din chef/utbildningsansvarige på ditt förbund, attestera att de godkänner ditt deltagande. 

Skicka din ansökan så tidigt som möjligt  Oftast behöver vi den sex veckor före kursstart. För kurser som startar tidigt på hösten behöver du ansöka redan i maj.
I de flesta fall tillämpar vi löpande antagning och du får ditt antagningsbesked så snart som möjligt. 

Kurskostnader
Alla frågor om kursavgifter, resekostnader och övriga ersättningar hänvisar vi till ditt förbund. Det är oftast de som står för kostnaden för ditt kursdeltagande. 

Behörighet och högskolepoäng
Våra seminarier och kurser är öppna för alla som är anställda eller förtroendevalda hos något av TCO-förbunden, oavsett om man har högskolebehörighet eller inte. Att delta i en utbildningsinsats och lära sig mer kan alla göra.

Detta gäller också för de kurser där vi samverkar med universitet och högskolor.
Men för att  få tillgodoräkna sig högskolepoängen krävs i de flesta fall fullgjord kurs samt grundläggande behörighet för högskolestudier.

Men:
Universitetet kan under vissa förhållanden ge dispens från kravet på grundläggande behörighet.Så tveka inte att söka även universitetskurserna oavsett din utbildningsbakgrund!  Facklig utbildning och utveckling är till för alla som är aktiva i sitt TCO-förbund.

Kristina Mattsson

Utbildningschef

Ronny Tedestedt

Utbildningsutvecklare

Vi vet att Sverige måste våga mer i morgon

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Vi är sjuksköterskor, lärare, poliser och journalister. Du möter oss genom hela livet. Och i hela landet. Inför höstens riksdagsval är våra prioriterade frågor bättre möjligheter till vidareutbildning genom hela livet, framtidens arbetsliv samt en bred skattereform. Men vi ställer inte bara krav. Vi har lösningar också.

Läs mer här

TCO:s jämställdhetsindex

Förra året tog kvinnor i Sverige ut 71 procent av alla dagar med föräldrapenning och vård av sjukt barn. Män tog bara ut 29 procent, visar TCO:s nya jämställdhetsindex. TCO har förslag för att öka jämställdheten.

Läs mer här

Vi räds inte framtiden – vi längtar efter den

Trygghet och säkerhet är viktigt. Det är en nödvändig grund som annat kan vila på. Men det räcker inte som svar på frågan vilket Sverige vi ska ha i framtiden. Läs vår debattartikel om vad som är viktiga frågor i det kommande riksdagsvalet.

Läs mer här
image description

Viktiga frågor på Europafackets dagordning: Brexit, Trump, jämställdhet och rättvisa arbetsvillkor

Just hemkommen från Bryssel efter möte med Europafackets styrelse. Det var många viktiga frågor som behandlades. Våra tyska kollegor rapporterade om den politiska situationen i landet, där det socialdemokratiska partiet SPD i söndags förmiddag bestämde sig för att ingå i regeringskoalition med Angela Merkels CDU och CSU. Det var goda nyheter för EU:s framtida utveckling.

Seminarier

Ni missar väl inte våra spännande seminiarier?

TCO arrangerar löpande seminarier kring aktuella ämnen och runt TCO:s politik. Vi håller oftast till i TCO-huset på Linnégatan 14 i Stockholm och de allra flesta är gratis och öppna för alla.

Välkommen!

Läs mer här

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund