TCO Fackliga Akademi

16:22 19 mars, 2019

TCO Fackliga Akademi utvecklar och genomför olika lärandeaktiviteter, som utbildningsprogram, kurser, workshops och seminarier för TCO-förbundens förtroendevalda och anställda. Vårt mål är utveckling, av den enskilde deltagaren och för TCO-förbunden.
Högskolekurser är vårt ena ben och egenutvecklade lärandeaktiviteter det andra.

Prenumerera på nyheter från TCO Fackliga akademi

Tack!

Vill du få vårt nyhetsbrev i din mejlkorg? Det kommer cirka en gång i månaden och innehåller aktuella lärandeaktiviteter att söka, hos både TCO Fackliga Akademi och Europafackets utbildningsinstitut ETUI. Lämna din mejladress här.

E-postadress

Vi har mejlat dig på den adress du angav. Prenumerationen startar när du bekräftat din e-postadress.

Något gick fel, försök igen.

Här kan du läsa vårt senaste nyhetsbrev

Framtidens arbetsmarknad ser spännande och oviss ut. Det som var självklart igår kanske inte gäller i morgon.
Hur kan TCO-förbunden möta denna utveckling och fortsätta vara de relevanta och framtidsinriktade medspelare på arbetsmarknaden som vi är idag? Vilka verktyg har vi och vad behöver vi utveckla inför framtiden?

Dessa frågor står alltid i centrum när TCO Fackliga Akademi utvecklar sina olika lärandeaktiviteter. Det nätbaserade lärandet finns med i allt vi gör, som en del av en helhet eller som ett självständigt inslag. För det fackliga arbetet har alltid utvecklats i takt med arbetsmarknadens och samtidens krav och förändringar. För att det ska gå bra har det fackliga lärandet en nyckelroll.  

Ofta handlar våra lärandeaktiviteter om centrala frågor för det fackliga vardagsarbetet, som arbetsmiljö, samhällsekonomi och arbetsrätt. Här samverkar vi ofta med högskolor och universitet. Organisation och ledarskap samt EU-frågor är prioriterade områden i det vi själva tar fram. Vi genomför lärandeaktiviteter kring värvning av nya fackliga medlemmar, en workshop om företagens internationalisering och mycket annat. 
Vi samarbetar också med Europafackets utbildnings- och forskningsinstitut, ETUI.
Du kan läsa mer på presentationssidorna av de olika aktiviteterna, som du hittar i menyn högre upp till vänster. 

På förbundens uppdrag
TCO-förbunden är våra uppdragsgivare. Det är behoven hos deras anställda och förtroendevalda som TCO Fackliga Akademi ska möta. Förbunden står själva för sina grund- och vidareutbildningar.Fackliga Akademin bidrar med spets och fördjupning i förtroendevaldas och anställdas kunskapsutveckling. 
Vårt utvecklingsarbete genomförs alltid i nära samverkan med TCO-förbunden. I den  strategiska utbildningsgruppen (Stug) träffar vi regelbundet förbundens utbildningschefer. Tillsammans tar vi fram ett relevant utbud och diskuterar våra gemensamma utmaningar. 

Personlig utveckling och starkare kompetens
TCO Fackliga Akademi har som mål är att varje kursdeltagare ska uppleva både personlig utveckling och att de får en starkare kompetens. Med fler välutbildade förtroendevalda och anställda utvecklas både individen, deras organisationer och det fackliga arbetet.

Pedagogik för nytänkande
TCO Fackliga Akademi vill förena det bästa i den akademiska traditionen med styrkan i vår egen historia av facklig utbildning och folkbildning. Där hämtar vi de pedagogiska och metodiska grundvärderingarna som säger att vuxnas lärande utgår från den erfarenhet och praktiska kunskap man redan har. Detta är alltid utgångspunkten i studierna.
Från vår samverkan med universitet och högskola får vi den teoretiska, forskningsbaserade kunskapen och insikten att alla fenomen kan och bör betraktas från flera olika utgångspunkter, om vi ska komma vidare till ny kunskap.

Fackliga Akademins aktiviteter innehåller både föreläsningar och gruppövningar, både individuella utmaningar och uppgifter i grupp. Utbyte av erfarenheter och idéer mellan deltagarna är ett självklart inslag. I alla kurser finns något moment av att bearbeta ny kunskap genom en examination, en gruppuppgift eller någon annan form av inlämning.

 

Välkommen till TCO Fackliga Akademi!

Kristina Mattsson

Utbildningschef, TCO Fackliga Akademi

Ronny Tedestedt

Utbildningsutvecklare, TCO Fackliga Akademi

Eva Nordmark omvald till ordförande för TCO

– Jag är oerhört glad och tacksam för förtroendet att fortsätta leda TCO.

Läs mer

TCO:s plattform inför valet till Europaparlamentet

EP-valet i vår är viktigt eftersom parlamentet stiftar lagar som har betydelse för Sveriges ekonomi och välstånd. Hur politiken utformas i EU påverkar TCO-förbundens medlemmar.

Läs mer

Är du doktorand eller nydisputerad forskare med intresse för arbetsmarknaden?

Ansök till TCO:s akademi för framtidens arbetsmarknadsforskare.

Läs mer

Laddar ...

img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund