Kunskap i en värld som förändras

Se TCO:s konferens om högre utbildning

22 JANUARI 2015, 00:00 - 00:00

TCO:s konferens om högre utbildning Kunskap i en värld som förändras drog rekordpublik. Över 450 deltagare från såväl utbildnings- som arbetsmarknadssektorn bidrog till att fylla dagen med spännande och livliga diskussioner.

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning framhöll i sitt tal utbildningens betydelse för jobb, tillväxt och välstånd. Hon beskrev också ett antal åtgärder för att möjliggöra för fler att studera vidare. 

Deborah Roseveare, chef för Skills Beyond School på OECD:s utbildningsdirektorat lyfte upp hur ett antal färdigheter kan utvecklas för att både möta arbetsmarknaden och akademin.

Dagen innehöll även ett uppskattat samtal mellan författarna Ronny Ambjörnsson, Åsa Linderborg och Anneli Jordahl där de delade med sig av sina egna klassresor.

Diskussionen gick också hög på twitter där #tcoutb var det mest använda hashtaggen på svenska twitter hela dagen. Förutom alla deltagare följde flera hundra livesändningen från sin dator. Du kan se samtliga sändningar från dagen under respektive programpunkt nedan, inklusive samtliga delseminarier.

Ta del av hur den ökade internationaliseringen påverkar den högre utbildningen i Sverige och hur Universitet och högskolor kan använda tekniken i sin nätbaserade utbildning.

Vi vill tacka samtliga deltagare både på plats och på internet som gjorde dagen precis så spännande och intressant som den blev.

Utskriftsvänlig version av programmet (pdf).

Huvudtalare

Eva Nordmark

Ordförande

Deborah Roseveare

chef för Skills Beyond School på OECD:s utbildningsdirektorat

Helene Hellmark Knutsson

minister för högre utbildning och forskning

Åsa Linderborg

författare och kulturchef på Aftonbladet

Program

Sök plats, ämne eller talare

Medverkande
Medverkande

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund