What’s the point? – om användbarhet i högre utbildning

05 JUNI 2018, 09:00 - 12:00, TCO, LINNÉGATAN 14, STOCKHOLM
ANMÄLD DIG HÄR

Om seminariet

Vi bjuder in representanter från arbetsmarknadens parter, studerandeorganisationer, högskolan och andra intressenter till en förmiddag med fokus på styr- och resursutredningen, STRUT och hur den kan främja användbarhet inom högre utbildning.

Efter inledande kommentarer kommer vi att arbeta i workshopformat där det ges stort utrymme till diskussion och inspel.

Tid: 5 juni kl. 09-12
Plats: TCO, Linnégatan 14, Stockholm

Anmäl dig här


Program för dagen:
08.30 Frukost

09.00 Inledningar av styr- och resursutredningen och representanter från den parlamentariska referensgruppen om användbarhet i högre utbildning, med betoning på de aspekter vi kommer att fördjupa oss i under förmiddagen.

10.00 Parallella pass del 1

Grupp 1: Kompletta lärandemiljöer
Hur stärker vi sambandet mellan forskning och utbildning på olika nivåer? Hur säkerställer vi att det kommer till nytta för forskarna, studenterna och samhället?
Grupp 2: Samverkan
Vilken roll spelar samverkan i STRUT:s föreslagna modell och hur behöver samverkan utformas i styrningen av högskolan? Hur hittar vi en modell som främjar god balans mellan högskolans och det omgivande samhällets behov?

 

10.50 Parallella pass del 2

Grupp 3: Uppföljning
Vilken uppföljning behövs för att få styr- och resursutredningens modell att fungera och vilken roll spelar den? Hur säkerställer vi att utbildningarna faktiskt är användbara?

Grupp 4: Livslångt lärande
Hur skapar vi förutsättningar för att högskolan ska utveckla sin roll inom det livslånga lärandet? Vilken roll spelar styrning och resurstilldelning?

11.40 SFS och TCO rundar av och summerar diskussionerna.

12.00 slut på program och lättare lunch.

TCO brukar fota på sina seminarier och det kan hända även vid detta tillfälle. Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktig för oss. Med anledning av dataskyddsförordningen (GDPR) har vi därför förtydligat hur vi hanterar dina personuppgifter. Läs gärna mer på tco.se/integritetspolicy

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund