Vilket liv kräver pensionssystemet?

20 MARS 2018, 08:30 - 09:30, TCO, LINNÉGATAN 14, STOCKHOLM
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Hur ska vi arbeta och leva för att få ut det mesta av hela livet - och av pensionen? TCO presenterade hur tjänstemän ser på sin framtida pension och vilka livsval som krävs.

Ett samtal med människor som gjort spännande livsval om hur livet ska levas, hur valen ska göras och vi lyfter särskilt hur pensionssystemet styr våra liv - eller inte?

TCO:s utredare och pensionsexpert Lena Orpana presenterade att över hälften av tjänstemännen uppger att de inte är beredda att jobba längre än planerat för att få upp pensionen, trots att tre av fyra tror att det kommer att bli svårt att klara kostnaderna efter pensionen. 

Avgörande faktorer för att de kan tänka sig jobba längre är möjligheten till vidareutbildning och en förbättrad arbetsmiljö.

Folksams välfärdsanalytiker Håkan Svärdman pratar om vilket slags arbetsliv och liv som krävs för den perfekta pensionen.

Hör och se mer i vårt seminarium där vi diskuterade de här siffrorna samt pratade om vad man kan göra för att få bästa livskvalitet men samtidigt en bra pension.

Spelades in: 20 mars 2018 i TCO-salen, Linnégatan 14 i Stockholm.

 

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund