D. Vad ger jobb och tillväxt i Sverige om 30 år?

Vilka varor och tjänster skapar vårt välstånd år 2046?

18 MAJ 2016, 13:30 - 14:30, NOBELTERASSEN
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Om seminariet

Hur ligger Sverige till jämfört med andra länder? På vilka områden kommer vi vara ledande och var har vi hamnat på efterkälken?

Om trettio år kommer världen inte vara sig lik. Inte helt och hållet i alla fall. Effekten av utveckling är krav på förändring och anpassning, i både stort och smått. Om vi blickar tillbaka till 1986 ser vi en värld som ter sig ganska olik den vi lever i idag, på nästan alla fronter.

Då var Sveriges position i världen en annan än den är idag – och om tre decennier kommer läget återigen se annorlunda ut. Det här seminariet handlar om hur Sverige ligger till jämfört med andra länder på den globala spelplanen idag – och om var vi kommer befinna oss i framtiden. På vilka områden kommer vi att vara ledande? Och kommer vi att halka efter på andra?

Här ger Lars Jagrén – chefsekonom på Unionen och Katinka Hort – huvudsekreterare för Analysgruppen Arbetet i Framtiden, sin syn på vilka varor och tjänster som skapar tillväxt och välstånd i Sverige år 2046. Tillsammans med Alexander Armiento – chefredaktör på Publikt – som också modererar seminariet.

 

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund