B. Yrken i förändring: Offentlig sektor

Yrken inom offentlig sektor förändras ständigt.

18 MAJ 2016, 11:30 - 05 JUNI 2016, 12:30, LINDGRENRUMMET
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Om seminariet

Lisa Heino, Anne Bernt och Amanda Florin

Den offentliga sektorn är en av välfärdens viktigaste stöttepelare och kraven som ställs på den är stora när det kommer till förändring och anpassning. En välfungerande offentlig sektor är en förutsättning för ett välfungerande samhälle – både nu och i framtiden.

Hur kommer vård och skola se ut och fungera i framtiden – och hur påverkas den offentliga sektorn av digitaliseringen? Hur kommer läraryrket förändras inom de närmaste trettio åren – och hur ser framtiden ut för den som jobbar inom vården? Kommer omsorgsyrkena att tas över av robotar, eller kommer den mänskliga kontakten rentav bli allt viktigare i en mer digital värld?

I det här seminariet får vi lyssna på Lisa Heino, utredare på Lärarförbundet, och Anne Bernt som arbetar som handläggare inom professionsfrågor på Vårdförbundet. De ger sina respektive perspektiv på dagen och framtidens utmaningar och möjligheter samt berättar om de strategier som finns för att möta dessa. Moderator är Amanda Florin, pressekreterare och kommunikatör på TCO

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund