7. Validering i högskolan – konsten att maximera dina kunskaper

15 MARS 2017, 12:45 - 13:30, MÄLARSALEN
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Ett väl fungerande och effektivt system för validering är till gagn för både samhället och individen. Rätt använt kan validering fungera som ett verktyg för kompetensförsörjning och kompetensutveckling vilket är viktigt för etablering, livslångt lärande såväl som omställning för redan yrkesverksamma.

Validering har åter kommit i fokus, på grund av en alltmer kunskapskrävande arbetsmarknad. Och att kunna bekräfta att man har den kunskap man samlat på sig under sitt yrkesliv är en viktig förutsättning för fortsatt kompetensutveckling och framtida omställning. Ett mer effektivt valideringssystem än dagens skulle helt enkelt kunna bli ett viktigt verktyg för både samhälle och individ.

I det här seminariet diskuteras hur validering av reell kompetens kan prioriteras på universitet och högskolor, vad som krävs för att utveckla tillgodoräknandet av vuxnas tidigare lärande och vilken roll metodutveckling, resurstilldelning och högskoleförordningen spelar i sammanhanget.

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund