6. If LSE can do it, so can we - Combining full-time work and a world class education

15 MARS 2017, 12:45 - 13:30, SJÖSIDAN
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Ett av världens främsta universitet, London School of Economics and Political Science (LSE) erbjuder yrkesverksamma ett mastersprogram i juridik som är konstruerat för personer som arbetar heltid och inte har möjlighet att ta tjänstledigt ett år för att studera.

Istället erbjuds utbildningen i moduler över tre till fyra år med flexibel start.  Hur fungerar LSE:s Executive LLM och skulle svenska lärosäten kunna erbjuda något liknande?

På London School of Economics erbjuds ett masterprogram i juridik som är speciellt anpassat för yrkesverksamma som jobbar heltid och inte kan ta tjänstledigt ett år för att studera vidare. Utbildningen är upplagd i moduler och sträcker sig över tre till fyra år, med flexibel start. Satsningen har varit framgångsrik i Storbritannien – men skulle detta kunna genomföras i Sverige?

I detta seminarium undersöks och diskuteras hur kombinationen av heltidsarbete och studier kan användas för att skapa ökad kompetens och bättre omställningsmöjligheter.

(Seminariet är på engelska.)

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund