2. Önskas: Flexiblare yrkeshögskola för yrkesverksamma

15 MARS 2017, 11:00 - 11:45, LINDGREN
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

"Yrkeshögskolans utbildningar ska matchas mot arbetslivets behov vilket innebär att innehåll och inriktning kan förändras allt för att möta det aktuella kompetensbehovet".

Detta står att läsa om Yrkeshögskolans utbildningar. När nu yrkeshögskolan (YH) ytterligare vässas för att matcha de stora behoven måste även omställningsmöjligheter finnas med.

När får vi se mer av fristående och kortare kurser, på deltid och distansutbildning i YH:s regi? Kan validering av reell kompetens ge fler yrkesverksamma behörighet till att studera på YH? Vilka är egentligen utbildningsbehoven hos arbetstagarna och arbetsgivarna och hur fungerar samarbetet med arbetsgivarna? Hur väl lyckas utbildningsanordnarna snabbt fånga upp de utbildningsbehov som finns och leverera utbildningar av hög kvalitet?

Fyra av tio yrkesverksamma säger att de kommer behöva mer utbildning inom ett år – och 86% säger sig behöva det inom fem år. Detta för att kompetensen ska hålla ett helt yrkesliv. Och då spelar yrkeshögskolan en viktig roll.

I det här seminariet ligger fokus på att skapa en flexiblare yrkeshögskola för yrkesverksamma – och vi får perspektiv på detta från såväl arbetstagarsidan och facket som utbildningsanordnare och företagarsidan.

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund