Misstron mot medier – vad har medierna gjort fel?

Arrangör: Journalistförbundet, Institutet för mediestudier

04 JULI 2017, 09:00 - 09:50, TCO-LANDET, STRANDGATAN 19, ALMEDALEN
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Om seminariet

Mediers trovärdighet ifrågasätts numera dagligen i sociala medier. Anklagelser om mörkanden haglar i mejlkorgarna hos landets journalister. Efter att Institutet för mediestudier visat på hög misstro mot just journalistik om invandring har debatten gått hög. Nu möts några av de inblandade.

Institutet för mediestudier presenterar sin undersökning om förtroendet för journalistiken och diskuterar de mest brännande frågorna med några av landets ledande samhällsjournalister. Katarina Gunnarsson var den första reporter som skrev om hedersfrågor och har fortsatt att skildra smärtpunkter i samhället för Sverige Radio. Jan Helin varnade i debatten efter Mediestudiers undersökning för överdriven självspäkning i denna fråga. Nu är det dags för ett konkret försök att komma vidare i denna diskussion, tillsammans med Lasse Truedson från Mediestudier och Jonas Nordling från Journalistförbundet.

Medverkande:
Jonas Nordling, Ordförande, Journalistförbundet
Lars Truedson, Föreståndare, Institutet för mediestudier
Jan Helin, Programdirektör, SVT
Katarina Gunnarsson, Journalist och radioreporter, Sveriges Radio

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund