Studier - en väg från sjukskrivning till arbete

27 OKTOBER 2017, 08:30 - 10:00, TCO-HUSET, LINNÉGATAN 14, STOCKHOLM
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Om seminariet

I en ny rapport från TCO ser vi en stor efterfrågan bland tjänstemän på möjlighet att studera vid sjukskrivning. Välkommen på frukostseminarium hos TCO.

TCO har länge drivit att även yrkesverksamma får möjlighet till utveckling och omställning i sitt arbetsliv. Det kan handla om att man behöver vässa sin kompetens när kraven inom yrket förändras, eller att man önskar ställa om till ett annat yrkesområde där man bättre kan ta tillvara den egna arbetsförmågan.

I en ny rapport från TCO står ökade möjligheter till omställning för de som blivit sjukskrivna i fokus. Rapporten bygger på en enkätundersökning som TCO har låtit SCB göra med frågor kring omställning och studier till tjänstemän som har varit långtidssjukskrivna. Resultaten visar att det finns en efterfråga bland tjänstemännen att kunna studera vid sjukskrivning och att detta skulle kunna underlätta för sjukskrivna att återgå i arbete där de kan ta tillvara sin kompetens och erfarenhet. 

Therese Svanström Andersson, statssekreterare hos socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och Johan Forssell (M), vice ordförande i Socialförsäkringsutskottet diskuterar rapportens resultat tillsammans med TCO:s utredare Mikael Dubois och Jan Dahlström, förbundsombudsman på Vårdförbundet.

På seminariet presenterade vi också konkreta förslag på hur möjligheterna att studera under sjukskrivning kan stärkas genom att möjligheten att studera med rehabiliteringspenning utvidgas. 

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund