Nycklar till en jämställd arbetsmarknad

Seminarium på Järvaveckan

09 JUNI 2018, 17:00 - 18:00, JÄRVAVECKAN, SPÅNGA IP, STOCKHOLM

Om seminariet

Välkommen till ett politiskt samtal om hur vi ökar jämställdheten genom att bättre ta tillvara nyanlända och utrikes födda kvinnors kompetens och att föräldrar delar mer lika på föräldraledighet och ansvar för barnen.

I arbetslivet och i samhället i stort brister det i jämställdhet mellan kvinnor och män. Det finns ett arbetstidsgap – kvinnor som grupp arbetar mindre än män över livet och får lägre inkomster, sämre möjligheter att göra karriär och lägre pensioner.

Mycket av ojämställdheten på arbetsmarknaden grundläggs under de år då föräldrar har små barn. För att minska arbetstidsgapet mellan kvinnor och män är det viktigt att föräldrar delar mer lika på föräldraledigheten och har samma möjligheter att arbeta heltid samtidigt som de får ihop livspusslet.

Internationellt sett har både kvinnor och män i Sverige en hög sysselsättningsgrad, men det finns en grupp som sticker ut, och det är utrikes födda kvinnor. Mer behöver göras för att utrikes födda och nyanlända kvinnor ska få bättre förutsättningar att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden.

 

Medverkande:

Eva Nordmark, ordförande TCO
Gulan Avci, integrationspolitisk talesperson (L) och ordförande för Liberala kvinnor
Lawen Redar, riksdagsledamot (S)
Moderator: Petteri Flanagan Karttunen, TCO

Tid: Lördag 9 juni klockan 17-18 
Plats: Järvaveckan, Spånga IP

Seminiariet ingår i programmet för Järvaveckan och är öppet för alla.

TCO brukar fota på sina seminarier och det kan hända även vid detta tillfälle. Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktig för oss. Med anledning av dataskyddsförordningen (GDPR) har vi därför förtydligat hur vi hanterar dina personuppgifter. Läs gärna mer på tco.se/integritetspolicy

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund