LIVE 12-13.30: #metoo – Nordiska fackliga verktyg i ett globalt perspektiv

09 FEBRUARI 2018, 12:00 - 13:30, TCO-SALEN
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Om seminariet

Seminariet är fullt men du kan se det live här på webben 12-13.30 den 9 februari.
Hur kan vi fackligt motarbeta trakasserier på arbetsplatsen och bryta tystnadskulturen? Vi diskuterar frågeställningar som väckts av #metoo i ett nordiskt och globalt perspektiv.

Union to Union, TCO och Nordens Fackliga Samorganisation - NFS, bjuder på lunch och samtal om jämställdhet i arbetslivet i Norden och globalt.

Seminariet inleds av världsfacket ITUC:s generalsekreterare Sharan Burrow, som presenterar den globala kampanjen för en ny ILO-konvention mot könsbaserat våld. Panelen diskuterar också hur vi fackligt kan utveckla jämställdheten i arbetslivet i Norden, för att förebygga våldet och trakasserierna som belysts genom alla vittnesmål.

I panelen: TCO:s ordförande Eva Nordmark, finska servicefacket PAM:s och UNI Globals ordförande Ann Selin, norska LO:s vice ordförande Peggy Hessen Følsvik och Saco-förbundet Juseks vd Magnus Hedberg. Samtalet modereras av Kristina Henschen, chef för Union to Union.

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund