En skattereform för ett nytt århundrade

– nu tar vi första stegen

15 MARS 2016, 08:30 - 10:00, TCO-HUSET, LINNÉGATAN 14
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Om seminariet

TCO arrangerade den 15 mars 2016 ett seminarium där vi presenterade hur en ny skattereform skulle kunna se ut. Samtidigt skickar vi våra idéer och förslag på remiss och bjuder in till idéutbyte, kommentarer och dialog kring skattefrågorna.

För 30 år sedan genomfördes den senaste stora skattereformen i Sverige. Sedan dess har mycket förändrats såväl i skattesystemet som i verkligheten. Nu är det dags att lägga grunden för en samlad översyn av skattesystemet, för att möta de omvärldsförändringar och nya utmaningar som finns i dag och i framtiden. En förbundsarbetsgrupp har arbetat fram ett förslag till program med principer och inriktning på en bred skattereform.

På seminariet presenteras TCO-arbetsgruppens preliminära förslag på hur ett modernt skattepolitiskt program skulle kunna se ut. Ett förslag som i samband med seminariet går ut för en bred dialog.

Vi får ta del av kvalificerade inspel och kommentarer från experter och politiker kring TCO-förslaget och kring en skattereform för ett nytt århundrade.

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund