Dags för ännu en underbar natt?

Kan vi komma överens om skatterna?

21 NOVEMBER 2017, 08:00 - 09:30, GT30, GREV TUREGATAN 30, STOCKHOLM
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Om seminariet

Är en bred skattereform möjlig? Vilka utgångspunkter för en sådan reform går att finna bredare stöd för? Vilka gemensamma nämnare har parterna på arbetsmarknaden? Tänker politiska ungdomsförbund friare och mer framsynt än partierna? Kan vi skapa samsyn kring vilka de grundläggande problemen är och därmed också om de principer som skattesystemet ska vila på?

Välkommen till ett frukostseminarium med samtal om förutsättningar och principer för en ny skattereform.

Skatter påverkar våra liv – hur vi arbetar och startar företag, var vi bor, hur vi reser och vad vi äter och dricker. Skatter finansierar vård, utbildning, kollektivtrafik, polis, barnbidrag och annat som direkt påverkar allas våra liv. Just för att skatter påverkar så många aspekter av människors liv och samhällets funktionssätt är det viktigt med förutsebarhet och stabilitet. Samtidigt är skattepolitiken i hög grad politisk. TCO vill se en skattedebatt med fokus på hur vi långsiktigt ska kunna finansiera de offentliga åtagandena samtidigt som skattesystemet främjar tillväxt och konkurrenskraft.

Medverkande:

Maja Fjaestad, samhällspolitisk chef Kommunal
Håkan Eriksson, näringspolitisk expert, Almega
Philip Botström, förbundsordförande SSU
Joar Forssell, förbundsordförande LUF
Karin Pilsäter, skatteansvarig, TCO
Pernilla Ström, moderator

Tid: 21 november 08.30 – 9.30, frukost från 08.00
Plats: GT30, Grev Turegatan 30, Stockholm

 

 

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund