"Vi struntar i jämställdheten, det är bäst för ekonomin"

- därför vill TCO behålla jämställdhetsbonusen

07 MAJ 2015, 12:00 - 13:30, TCO, LINNÉGATAN 14
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Idag vill föräldrar kunna säga att de är jämställda. Ändå delar de ojämställt på föräldraledigheten. Man motiverar det med att "det är bäst för ekonomin".

Men med ökad kunskap om jämställdhetsbonusen blir det argumentet obrukbart.

Försäkringskassan visar att en majoritet av föräldrarna saknar kunskap om vad bonusen ger. Fler reserverade månader i föräldraförsäkringen är nödvändigt, men det räcker inte. Fortfarande tar de flesta män inte ens ut dagens två reserverade månader innan barnet börjar förskolan. För att få ett jämställd föräldraförsäkring måste uttaget öka i de grupper som tar ut minst, och bland de med lägre inkomster kan bonusen spela störst roll. Vi måste använda de verktyg som är möjliga om vi ska kunna nå ett jämställt arbetsliv.

På vårt lunchseminarium tar vi död på myten att familjer inte har råd att vara jämställda. 

Medverkande:
Annika Strandhäll, socialförsäkringsminister, Maria Arnholm, fd jämställdhetsminister, Folkpartiet, Eva Nordmark, ordförande TCO, Joa Bergold, välfärds- och jämställdhetsutredare LO, Göran Arrius, ordförande Saco.

ModeratorLuis Lineo, ordförande Män för jämställdhet

NÄR: 7 maj 12.00 - 13.00 (lättare lunch serveras från 11.30)
VAR: TCOs lokaler på Linnégatan 14

Seminariet livesänds också på www.tco.se

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund