Utbildningsdag om psykosocial arbetsmiljö

30 NOVEMBER 2015, 10:00 - 13:00
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Om seminariet

Den 30 november håller TCO en utbildningsdag om den nya föreskriften från Arbetsmiljöverket om psykosocial arbetsmiljö (Organisatorisk och social arbetsmiljö AFS 2015:4). Förmiddagens föreläsningar och diskussioner webbsänds och är öppna för alla intresserade.

Vår huvudtalare är psykologen och medicine doktorn Ulrich Stoetzer från Arbetsmiljöverket. Han pratar huvudsakligen om innehållet i den nya föreskriften. 

Vi får också lyssna till Prevents Malin Strömberg och Suntarbetslivs Maija Oxelhag i ett panelsamtal. De kommer att inspirera oss till hur vi kan arbeta med de organisatoriska och sociala arbetsmiljöfrågorna, utifrån sitt partsgemensamma perspektiv.

Hur kan TCO och förbunden utveckla sitt organisatoriska och sociala arbetsmiljöarbete med hjälp av den nya föreskriften? Den frågan ägnar vi eftermiddagen åt. 

Deltagare på seminariet på plats kommer att vara arbetsmiljöansvariga på central eller regional nivå, RSO/RAMO och andra på motsvarande nivå inom TCO-förbunden. Om du hör till målgruppen - kontakta arbetsmiljö- eller utbildningsansvariga på ditt förbund, för anmälan.

Program
9: 30 TCO bjuder på kaffe och macka
10.00 TCOs chefsjurist Lise Donovan inleder
10.15-11.45 Arbetsmiljöverkets Ulrich Stoetzer berättar om den nya föreskriften och svarar på frågor
12.00 Panelsamtal med Malin Strömberg från Prevent och Maija Oxelhag från Suntarbetsliv
13:00-13.40 TCO bjuder på lunch
13:40- 15:30 Diskussion. Hur kan TCO och förbunden utveckla sitt organisatoriska och sociala arbetsmiljöarbete med hjälp av den nya föreskriften? Interna gruppdiskussioner och analyser

Arrangeras av TCO, TCO-förbundens arbetsmiljönätverk och TCO Fackliga Akademi.

Frågor? Kontakta kristina.mattsson@tco.se

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund