Öka möjligheten att växla om hela yrkeslivet – stärk svensk konkurrenskraft och välfärd

Arrangör: TCO

30 JUNI 2015, 10:00 - 11:00, TCO-PARKEN, NEDRE SCENEN, STRANDGATAN 1, VISBY (LIVESÄNDS)
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Om seminariet

Behov av omställning och kompetensutveckling hela livet ökar och effektiv omställning gynnar både svensk konkurrenskraft och välfärd. Hur förbättras möjligheterna till stöd på vägen från ett jobb till ett annat? Bristande utbildningsutbud för yrkesverksamma och stöd vid val av ny karriär försvårar.

Väl utformade trygghetssystem är tillsammans med möjligheterna till livslångt lärande, kompetens- och karriärutveckling centrala för att kunna, vilja och våga byta jobb. Svensk ekonomi, konkurrenskraft och välfärd gynnas av utveckling och omställning.

Stöd för att ta sig från ett jobb till ett annat när man är mellan jobb eller vid ohälsa är nödvändigt. Inte minst växer behovet av rådgivning för att kunna byta jobb mitt i livet. I dag är det för den som har ett jobb, svårt att få någon hjälp överhuvudtaget.

Yrkesverksammas behov av att vidareutbilda sig och få stöd för att kunna börja ny karriär i ett allt längre hållbart arbetsliv är centralt. Men utbildningsutbudet för dessa grupper behöver förbättras och finansiering av studier mitt i livet är en annan nyckelfråga.  Vad händer där omställningskedjan fallerar? Vem ska ta ansvaret för omställningen?

TCO presenterar sin syn på behovet av att kunna växla om och byta karriär. Vid seminariet hålls en politikerdebatt samt ett panelsamtal. 

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund