Fire walk with me - Så vill polisen arbeta i socioekonomiskt utsatta förorter

Arrangör: Polisförbundet och Fryshuset

30 JUNI 2015, 08:00 - 09:30, TCO-PARKEN, NEDRE SCENEN, STRANDGATAN 1, VISBY (LIVESÄNDS)

 

Anmäl dig här

 

Om seminariet

Polisförbundet och Fryshuset inbjuder till frukostseminarium i Almedalen.

Se seminariet live här!

Drygt två år har gått sedan kravallerna i Husby. Social oro är fortfarande ett problem i många marginaliserade förorter i Sverige. Det måste angripas ur många vinklar.  Inte minst är arbetslösheten en helt central fråga. Det handlar också om att på olika sätt utveckla människors känsla av delaktighet och påverkan. På just det här seminariet fokuserar vi dock på relationen mellan polisen och boende i socioekonomiskt utsatta förorter.

Kravaller kan ske igen. Det vet vi och det är viktigt att på alla sätt försöka undvika att det sker. I Ferguson, Missouri, USA har vi sett hur motsättningar mellan poliser och boende lett till kravaller som i slutändan skakade hela landet. Sverige är inte USA, men det finns paralleller att dra och misstag att lära av.

Vad har vi lärt oss efter Husbykravallerna? Vad kan vi dra för lärdomar av Ferguson utifrån vår svenska kontext? Hur undviker vi att sprickan mellan polisen och de boende ökar? Hur arbetar polisen idag? Vad kan vi göra ännu bättre?

Välkomna att lyssna till samtal mellan Camila Salazar Atias, kriminolog på Fryshuset med erfarenhet bland annat från USA, representant från Fryshuset, Martin Marmgren, polis i Järvaområdet, representant från Polismyndigheten samt Lena Nitz, ordförande Polisförbundet.

Anmälan till sofie.magnusson@polisforbundet.se

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund