Helt sjukt En debatt om studenterna och sjukförsäkringen

26 MARS 2014, 09:00 - 11:00, TCO, LINNÉGATAN 14
För att se video-baserat innehåll behöver du ge samtycke till vår cookiepolicy efterso m videotjänsten använder cookies.

Dagens trygghetssystem för studenter som drabbas av sjukdom har omfattande brister. Många studenter saknar helt ekonomiskt skydd om de blir långvarigt sjuka och regelverket är så krångligt att många r

Studenter tillåts inte vara sjukskrivna på deltid och det finns ingen fungerande rehabilitering som ger studenter stöd för att kunna återgå till studierna efter en sjukdomsperiod. Det här är inte bara slöseri med samhällets resurser utan kan i många fall innebära en individuell katastrof. Trygghetssystemet är så dåligt utformat att det riskerar att utesluta personer med kroniska sjukdomar från högre utbildning.

Sveriges förenade studentkårer och TCO bjuder in till ett seminarium och en debatt om hur brister i trygghetssystemet påverkar studenter och hur man kan komma till rätta med problemen. Vi vill veta hur politikerna ser på studenternas situation och vad de vill göra för att öka studenternas trygghet – frågor som ökar i aktualitet inför valet och som även ryms inom den parlamentariska socialförsäkringsutredningen som ska lämna sin slutrapport i januari 2015.

Under seminariet kommer SFS att presentera rapporten Helt sjukt med färska siffror från Studenthälsan om hur studenters hälsa påverkas av dagens brister.

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund