Om vi ska kunna jobba längre behövs rejäla satsningar på arbetsmiljön och ett hållbart arbetsliv. Vilka konkreta åtgärder krävs för att det ska bli verklighet? Vad säger arbetsmiljöforskaren, arbetsgivaren och fackförbunden?

NÄR: 03 oktober 2019, 08:00 - 09:30
VAR: TCO-huset, Linnégatan 14 i Stockholm

Tidigare events & seminarier

20 september 2019

Hur kan en skattereform bidra till en mer effektiv bostadsmarknad?

99 % av alla bostäder vi ska bo i nästa år finns redan. Ändå diskuteras nästan bara kring nyproduktion av bostäder. Hur kan de bostäder som redan finns användas på ett mer effektivt sätt, så att fler kan få ett fungerande boende? Detta är viktigt inte minst för en väl fungerande arbetsmarknad, jobb och företagande.

29 augusti 2019

Frukostseminarium "A-kassan - fyra år sedan taket höjdes"

TCO presenterar en rapport som beskriver hur ersättningsgraden i a-kassan har utvecklats sedan hösten 2015 och hur många arbetstagare som skulle få en rimlig andel av sin tidigare lön om de blev arbetslösa idag. Är det läge att höja taket i a-kassan till den nivå som motsvarar 2015 års höjning? Vad skulle det kosta statsbudgeten?

04 juli 2019

Mångfaldsparaden - en manifestation för medmänsklighet och demokrati.

TCO förbunden marscherar för demokrati och mänskliga fri- och rättigheter i mångfaldsparaden.

03 juli 2019

Digitala plattformar som arbetsförmedlare, effektivitetsskapare och tillväxtmotor?

Digitaliseringen omformar en rad samhällsföreteelser, inklusive arbetslivets organisering. Utifrån ett fokus på plattformsekonomi, teknik och effektivisering, hur kan arbetslivet omvandlas? Är plattformisering en nettovinst för samhället? Vilka dolda kostnader eller nackdelar finns?

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund