Internationalisering och ägandeförändringar berör en allt större del av arbetsmarknaden, både inom offentlig och privat sektor. Hur kan TCO-förbunden möta denna utveckling och fortsätta vara de relevanta och framtidsinriktade medspelare på arbetsmarknaden som vi är idag? Vilka verktyg har vi och vad behöver vi utveckla inför framtiden?

NÄR: 09 oktober 2017, 09:00 - 10 oktober 2017, 16:00
VAR: Bergendal i Sollentuna

Tidigare events & seminarier

11 september 2017

Offentlig upphandling och arbetstagares rättigheter

Sverige har fått en ny upphandlingslagstiftning! Från och med 1 juni 2017 har vi en lag – grundat på ett EU-direktiv – som förhindrar att upphandling kan vinnas på bekostnad av arbetstagares rättigheter.

05 juli 2017

Skattepolitik för ”duktiga flickor”

Har skattepolitik med jämställdhet att göra? I allra högsta grad. Skatterna spelar en viktig roll i formandet av samhället. Hur kan skattepolitiken hjälpa de ”duktiga flickorna” att nå sin fulla potential? Vilka reformer krävs för att högutbildade kvinnor ska kunna ta nästa steg i karriären?

05 juli 2017

Vill ni vinna tjänstemännens röster i valet 2018?

TCO-förbundens 1,4 miljoner medlemmar utmärks bland annat av ett valdeltagande högt över genomsnittet. Men vilka frågor är viktiga för dem? Och hur benägna är de att byta parti eller block? Hur vinner man deras stöd? TCO presenterar resultat från en ny stor opinionsundersökning.

04 juli 2017

Kan smartare lantisar skapa mer tillväxt för Sverige?

Sveriges ekonomi går bra och vi ligger högt i internationella rankingar av konkurrenskraft. Samtidigt har skillnaderna mellan regioner inom landet ökat. Går det att vända utvecklingen och ta tillvara på hela landets potential? Vilken roll spelar utbildning och kompetensförsörjning?

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund