TCO anordnar omställningskonferens

Pressmeddelanden 11:14 26 februari, 2019

Den 28 mars anordnar TCO en konferens om framtidens arbetsmarknad – ”Förändring pågår”. Under dagen samlas företrädare för olika branscher och sektorer för att diskutera hur vi får till en kompetensförsörjning för hög tillväxt, stark konkurrenskraft och bra välfärd.

-        Framtidens arbetsmarknad är redan här. TCO vill vara en konstruktiv röst i frågor som rör Sveriges omställningsförmåga och därför skapa en mötesplats för människor som är intresserade av arbetsmarknad, arbetsliv, lärande, kompetens och omställning i en ny tid, säger Eva Nordmark, ordförande TCO.    

Moderator för dagen är Åsa Julin och bland andra deltar ministern för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans, Caroline Berg, styrelseordförande i Axel Johnson, Ishtar Touailat, Head of Innovation Incubation Tieto, Jan-Olof Jacke, VD Svenskt Näringsliv och Eva Nordmark, ordförande TCO.

Konferensen äger rum på Clarion Sign i Stockholm och du kan anmäla dig här.

TCO:s styrelse antar AI-utmaning

TCO-styrelsen, som består av ordförandena från de tretton medlemsförbunden, är nyfikna på att lär sig mer om artificiell intelligens (AI).

Läs mer

Höstterminen är här!

Nu funderar många över hur man ska få tid till både arbete, familj och annat som man tycker är viktigt i livet. Livspusslet helt enkelt.

Läs mer

A-kassan - fyra år sedan taket höjdes

TCO presenterar en rapport som beskriver hur ersättningsgraden i a-kassan har utvecklats. Medverkar gör bland annat Lars Calmfors professor emeritus vid Stockholms universitet.

Läs mer

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund