TCO:s ordförande Eva Nordmark utnämns till riddare av franska nationalförtjänstorden Ordre National de Mérite

Pressmeddelanden 09:23 24 januari, 2018

Eva Nordmark, ordförande för TCO, uppmärksammas för sitt arbete inom den fackliga rörelsen. Frankrike vill med denna utmärkelse hedra Eva Nordmarks engagemang för kvinnors rättigheter, arbete för den sociala dialogen i Sverige och Europa och engagemang för högre utbildning.

– Jag är mycket tacksam över att få motta den franska nationalförtjänstorden Ordre national de Mérite. Det är hedrande för mitt och mångas arbete inom fackföreningsrörelsen, runt om i världen, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark.

–  Frankrike är viktigt för det europeiska samarbetet, både genom sin historia men också genom president Macrons positiva och inkluderande framtidssyn på EU och inte minst vad gäller arbetsmarknadsfrågor säger Eva Nordmark.

–  Jag tror att kompetensutveckling och samverkan mellan arbetsmarknadens parter är nyckeln för många av EU:s ekonomier. Då lyckas vi med en omställning som både genererar ökad tillväxt och en ökad sysselsättning, avslutar Eva Nordmark.

Mer information
Utmärkelsen kommer att delas ut av Frankrikes ambassadör i Sverige, David Cvach, under en ceremoni på franska residenset i Stockholm den 24 januari  klockan 17.00.

Kontakt
Karin Emanuelli, presschef på TCO, 0708-390206

Visste du att kvinnor tar ut 69,7 % av alla föräldradagar?

TCO:s nya jämställdhetsindex visar att vi är på väg åt rätt håll men det tar tid. Med nuvarande utvecklingstakt kommer män och kvinnor att dela lika år 2040.

Läs mer

TCO:s plattform inför valet till Europaparlamentet

EP-valet i vår är viktigt eftersom parlamentet stiftar lagar som har betydelse för Sveriges ekonomi och välstånd. Hur politiken utformas i EU påverkar TCO-förbundens medlemmar.

Läs mer

Välkommen till TCO:s konferens om framtidens arbetsmarknad

Vi diskuterar kompetensförsörjning för hög tillväxt, stark konkurrenskraft och bra välfärd.

Läs mer

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund