TCO fortsätter att öka

Pressmeddelanden 20:18 14 februari, 2016

Förra året var ett bra år för tjänstemannagrupperna i
Sverige. TCO-förbunden växte sammantaget med 30 561 personer, vilket motsvarar en ökning med 2,3 procent. Den största ökningen stod Unionen för med mer än 21 000 nya medlemmar. Procentuellt sett växte Vision mest med 3,6
procent.

 – Som ordförande i TCO känner jag en stor stolthet. Att tillströmningen av nya medlemmar till förbunden fortsätter är glädjande. Det visar att TCO-förbunden är relevanta för välutbildade människor på dagens arbetsmarknad, säger Eva Nordmark, ordförande TCO.

Det samlade medlemsantalet i TCO-förbunden var vid årsskiftet 1 348 651 personer.

– Utvecklingen på arbetsmarknaden innebär att allt fler jobbtillfällen för välutbildade skapas. Detta tillsammans med ett fackligt förnyelsearbete i TCO och TCO-förbunden gör att vi ökar den fackliga styrkan och därmed möjligheterna att påverka för bättre villkor i arbetslivet, säger Eva Nordmark.

 

Sandra Zetterman

Pressekreterare/kommunikatör

VI ÄR TCO

TCO är en påverkansorganisation som arbetar för goda villkor i arbetslivet för landets tjänstemän. Ordförande är Eva Nordmark. Våra prioriterade frågor just nu är bättre utvecklingsmöjligheter i arbetslivet genom ökat utbildningsutbud och studiefinansiering för yrkesverksamma, en skattereform som gynnar utbildning, ansvarstagande och företagande och en jämställd föräldraförsäkring och minskat arbetstidsgap mellan kvinnor och män.

Läs mer här

Så kan delningsekonomin passas in i svenska modellen

I takt med att delningsekonomin har växt har även baksidor, bland annat när det gäller arbetsrätt och skatter, blivit synliga. Men att reglera den nya ekonomin behöver inte vara svårt.

Läs mer här

World Day for Decent work

Sjunde oktober står anständiga arbetsvillkor och mänskliga rättigheter extra mycket i fokus. Då uppmärksammar facken världen över ”World Day for Decent Work”.

Läs mer här
image description

Omställning och turordning på Moderaternas stämma

Nu pågår Moderaternas arbetsstämma där partiet ska besluta om ny politik inför valet 2018. Jag hoppas att man får riktigt härliga dagar i Örebro! Självklart ligger jobben högt på dagordningen och jag tycker att man både lyckats landa mitt i prick i frågan om omställningsuppdrag till högskolor och universitet, men samtidigt behöver de tänka om när det kommer till turordningsreglerna.

Seminarier

Ni missar väl inte våra spännande seminiarier?

TCO arrangerar löpande seminarier kring aktuella ämnen och runt TCO:s politik. Vi håller oftast till i TCO-huset på Linnégatan 14 i Stockholm och de allra flesta är gratis och öppna för alla.

Välkommen!

Läs mer här
27 oktober 2017

Studier - en väg från sjukskrivning till arbete

Anmäl dig här

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund