TCO fortsätter att öka

Pressmeddelanden 20:18 14 februari, 2016

Förra året var ett bra år för tjänstemannagrupperna i
Sverige. TCO-förbunden växte sammantaget med 30 561 personer, vilket motsvarar en ökning med 2,3 procent. Den största ökningen stod Unionen för med mer än 21 000 nya medlemmar. Procentuellt sett växte Vision mest med 3,6
procent.

 – Som ordförande i TCO känner jag en stor stolthet. Att tillströmningen av nya medlemmar till förbunden fortsätter är glädjande. Det visar att TCO-förbunden är relevanta för välutbildade människor på dagens arbetsmarknad, säger Eva Nordmark, ordförande TCO.

Det samlade medlemsantalet i TCO-förbunden var vid årsskiftet 1 348 651 personer.

– Utvecklingen på arbetsmarknaden innebär att allt fler jobbtillfällen för välutbildade skapas. Detta tillsammans med ett fackligt förnyelsearbete i TCO och TCO-förbunden gör att vi ökar den fackliga styrkan och därmed möjligheterna att påverka för bättre villkor i arbetslivet, säger Eva Nordmark.

 

Sandra Zetterman

Pressekreterare/kommunikatör

Vi vet att Sverige måste våga mer i morgon

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Vi är sjuksköterskor, lärare, poliser och journalister. Du möter oss genom hela livet. Och i hela landet. Inför höstens riksdagsval är våra prioriterade frågor bättre möjligheter till vidareutbildning genom hela livet, framtidens arbetsliv samt en bred skattereform. Men vi ställer inte bara krav. Vi har lösningar också.

Läs mer här

TCO:s jämställdhetsindex

Förra året tog kvinnor i Sverige ut 71 procent av alla dagar med föräldrapenning och vård av sjukt barn. Män tog bara ut 29 procent, visar TCO:s nya jämställdhetsindex. TCO har förslag för att öka jämställdheten.

Läs mer här

Vi räds inte framtiden – vi längtar efter den

Trygghet och säkerhet är viktigt. Det är en nödvändig grund som annat kan vila på. Men det räcker inte som svar på frågan vilket Sverige vi ska ha i framtiden. Läs vår debattartikel om vad som är viktiga frågor i det kommande riksdagsvalet.

Läs mer här
image description

Viktiga frågor på Europafackets dagordning: Brexit, Trump, jämställdhet och rättvisa arbetsvillkor

Just hemkommen från Bryssel efter möte med Europafackets styrelse. Det var många viktiga frågor som behandlades. Våra tyska kollegor rapporterade om den politiska situationen i landet, där det socialdemokratiska partiet SPD i söndags förmiddag bestämde sig för att ingå i regeringskoalition med Angela Merkels CDU och CSU. Det var goda nyheter för EU:s framtida utveckling.

Seminarier

Ni missar väl inte våra spännande seminiarier?

TCO arrangerar löpande seminarier kring aktuella ämnen och runt TCO:s politik. Vi håller oftast till i TCO-huset på Linnégatan 14 i Stockholm och de allra flesta är gratis och öppna för alla.

Välkommen!

Läs mer här
img description

Arbetsvärlden

Utredarna

På Utredarbloggen skriver ett gäng utredare som alla jobbar på TCO. På bloggen skriver de om våra aktuella frågor och delar med sig av sina åsikter och insikter.

Läs Utredarna här
img description

#tcosverige

Följ oss på Instagram

img description
img description
img description
img description
img description
image description
Följ oss på instagram

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund