Nytillskott i tjänstemännens tankesmedja

Pressmeddelanden 16:18 24 februari, 2016

TCO:s och TCO-förbundens tankesmedja Futurion har fått två nya styrelseledamöter. Det rör sig om Jesper Strömbäck, professor i journalistik och politisk kommunikation vid Göteborgs universitet och Carl Benedikt Frey, forskare vid University of Oxford.

– Vi är mycket glada över att knyta Jesper och Carl till Futurion. De har en gedigen kunskap som spänner över flera områden som kommer att vara centrala för tankesmedjans verksamhet, säger Sören Holm, ordförande i Futurions styrelse.

Tankesmedjan Futurion har en styrelse bestående av fem representanter för ägarna samt två externa ledamöter.

För mer information:

Sören Holm, ordförande Futurion, 070-516 38 14
José Gutierrez, presschef TCO, 072-207 35 53

José Gutierrez (tjänstledig)

Presschef

Vi vet att Sverige måste våga mer i morgon

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Vi är sjuksköterskor, lärare, poliser och journalister. Du möter oss genom hela livet. Och i hela landet. Inför höstens riksdagsval är våra prioriterade frågor bättre möjligheter till vidareutbildning genom hela livet, framtidens arbetsliv samt en bred skattereform. Men vi ställer inte bara krav. Vi har lösningar också.

Läs mer här

Vi behöver en ny skattereform bland annat för utjämningssystemet

Med bara månader kvar till valet är det dags för politiker att sätta frågan om att reformera det kommunala utjämningssystemet högt upp på agendan för att hela Sverige ska leva. Vi behöver en ny skattereform.

Läs mer här

Arbetstidsgapet mellan kvinnor och män måste minska

För att minska inkomstskillnaderna mellan könen och närma oss ekonomisk jämställdhet behöver arbetstidsgapet mellan kvinnor och män minska. En viktig del för att nå dit är att kvinnor och män delar lika på föräldraledigheten. I den här rapporten går vi igenom TCO:s förslag.

Läs mer här

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund