Glädjande med blocköverskridande uppgörelse om överskottsmålet

Pressmeddelanden 11:35 30 juni, 2016

Den parlamentariska utredningen som gjort en översyn av överskottsmålet i de offentliga finanserna har nått en överenskommelse. TCO har drivit frågan om en förändring av dagens regelverk och välkomnar därför att man gjort upp över blockgränsen.

– Det här är suveränt. Man har nått en stabil, blocköverskridande kompromisslösning. Att få till en förändring av dagens regelverk har varit en angelägen fråga för TCO, som vi lyft i många samtal såväl regeringen som oppositionen. Idag sträcker vi på oss lite extra, säger Eva Nordmark, ordförande TCO. 

När dagens regelverk förändras ser TCO att förutsättningarna ökar för att bättre kunna investera för framtida tillväxt.

– Sverige står inför stora utmaningar. Förändringarna i regelverket kring överskottsmålet innebär att vi inte av budgettekniska skäl tvingas till besparingar som hotar välfärden och håller tillbaka investeringar i utbildning, infrastruktur och bostäder. På så sätt skapas förutsättningar för tillväxt, säger Eva Nordmark.

Vi vet att Sverige måste våga mer i morgon

Vi är 1,4 miljoner, mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. Vi är sjuksköterskor, lärare, poliser och journalister. Du möter oss genom hela livet. Och i hela landet. Inför höstens riksdagsval är våra prioriterade frågor bättre möjligheter till vidareutbildning genom hela livet, framtidens arbetsliv samt en bred skattereform. Men vi ställer inte bara krav. Vi har lösningar också.

Läs mer här

Vi behöver en ny skattereform bland annat för utjämningssystemet

Med bara månader kvar till valet är det dags för politiker att sätta frågan om att reformera det kommunala utjämningssystemet högt upp på agendan för att hela Sverige ska leva. Vi behöver en ny skattereform.

Läs mer här

Arbetstidsgapet mellan kvinnor och män måste minska

För att minska inkomstskillnaderna mellan könen och närma oss ekonomisk jämställdhet behöver arbetstidsgapet mellan kvinnor och män minska. En viktig del för att nå dit är att kvinnor och män delar lika på föräldraledigheten. I den här rapporten går vi igenom TCO:s förslag.

Läs mer här

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund