TCO:s kampanj nominerad till reklampris

Nyheter 13:12 9 mars, 2011

TCO:s kampanj under förra årets Almedalsvecka har nominerats till reklampriset Columbi ägg.

Det övergripande målet med kampanjen var att övertyga politiker oavsett partitillhörighet om att de kunde vinna valet genom att lyssna på vad TCO har att berätta om hur en modern arbetslinje måste se ut för att lyckas.

I annonser och affischer lyfte vi fram exempel på hur reglerna på dagens arbetsmarknadspolitik kan få en del märkliga konsekvenser om man blir arbetslös.

Till exempel har man inte rätt att tacka nej till ett jobb som Arbetsförmedlingen erbjuder, även om det innebär att den tidigare lönen halveras eller att arbetsplatsen ligger 150 mil hemifrån. Man har inte heller rätt att tacka nej till ett arbete som man är överkvalificerad för eller strider mot ens ideologiska övertygelse. För att illustrera hur det faktiskt kan fungera visade vi ett par olika exempel på vad som skulle kunna hända om några av våra ledande politiker blev arbetslösa. 

”Kan Maria Wetterstrand tvingas söka jobb på Barsebäck?”, ”Kan Jan Björklund tvingas jobba på en religös friskola?” är två exempel på budskap som användes i kampanjen.
 
Columbi ägg är ett reklampris som vill lyfta fram annonskampanj som med hög tydlighet och god effekt riktar sig till beslutsfattare inom den offentliga sektorn. Läs mer om tävlingen och se vilka fler kampanjer som nominerats. 

Juryn väljer ut den slutliga vinnaren som presenteras fredagen den 25 mars på van der Nootska Palatset i Stockholm. Kampanjen tog fram i samarbete med reklambyrån Ester.

Får tjänstemännen ihop livspusslet?

En rapport från TCO visar att många tjänstemän är stressade och upplever att tiden inte räcker till för att få ihop livspusslet.

Läs mer

50 år av att betala sin egen skatt

Att avskaffa sambeskattningen var ett genombrott för jämställdheten på svensk arbetsmarknad, bloggar Therese Svanström, ordförande för TCO.

Läs mer

Var rädd om RUT!

Det viktigaste för RUT är att underlätta människors livspussel enligt en rapport från TCO.

Läs mer

Laddar ...

Hitta ditt fackförbund

Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund