"För mig är en fackförening som en skola i demokrati"

Nyheter 11:49 15 juni, 2011

Det är fredag vid lunchtid och några hundra demonstranter har samlats på Tahrirtorget i Kairo. De viftar med egyptiska flaggor och skriker slagord som ”Muslimer och kristna, alla är vi egyptier och alla är vi lika”.

Flera månader har gått sedan det egyptiska folkets revolt fick president Mubarak att ge upp. Men fortfarande demonstrerar otåliga egyptier här varje fredag. De vill få det styrande militärrådet att påskynda demokratiseringsprocessen och ställa den störtade regimen inför rätta.

Jag har stämt träff med Alaa Elbatawy, ung sjukvårdstekniker som sitter med i ledningen för en av de nya fria fackföreningar som nu vädrar morgonluft tack vare revolutionen. Han var på plats här de dramatiska dagarna i januari och februari när torget var packat med hundratusentals människor.

– Jag var här i tio dagar. Ibland sov jag här, ibland gick vi till fackets kontor och sov några timmar. Jag var med under kamelattacken och såg folk skjutas framför mina ögon, men jag var aldrig rädd. Vi kommer att fortsätta att demonstrera tills vi har segrat, säger han.

Den här dagen går allt fredligt till. Beväpnade poliser står visserligen posterade något kvarter bort, men på torget blandas demonstranters plakat och slagord med barnfamiljers picknick i gröngräset och försäljare som säljer nytryckta t-shirts från revolutionen. Några killar spelar fotboll och stämningen är lugn.
För Alaa och hans kolleger i facket är ett av de viktigaste politiska kraven att få till stånd en ny lag som garanterar rätten att bilda oberoende fackföreningar. Hittills har endast det regimtrogna facket (ETUF) varit erkänt av staten.

Men mitt under revolutionsdagarna, den 30 januari närmare bestämt, utropades en ny oberoende centralorganisation i Egypten. Den heter Egyptian Federation of Independent Trade Unions, EFITU, och bildades av fyra förbund: tjänstemän på myndigheten för fastighetstaxering, lärare, sjukvårdstekniker och pensionärer. Sedan dess har intresset att gå med spridit sig till flera yrkesgrupper.

 

Kräver rätt till vidareutbildning
En kväll träffar jag ledningen för sjukvårdsteknikernas förbund på ett enkelt kontor i centrala Kairo, bland annat ordföranden Ahmed El Sayed och Alaa Elbatawy. Det är Alaa som sköter det mesta av snacket. Han har studerat i USA och arbetar nu som röntgenassistent på National Cancer Institute.

– Vi grundade vårt förbund i december förra året och har nu mer än 20 000 medlemmar runt om i landet. Alla är anställda på sjukhus, mest offentliga men även en del privata. Men lönerna är så dåliga att många har två eller tre jobb för att kunna klara sig. Medellönen ligger på 500 egyptiska pund (cirka 600 kronor), berättar Alaa.

De nya facken kräver gemensamt att en ny statlig minimilön på 1200 pund införs. Ett annat viktigt krav från sjukvårdsteknikernas sida är bättre möjligheter till vidareutbildning. Alaa har en tvåårig högskoleutbildning på ett tekniskt vårdinstitut.

– Det finns inga möjligheter att studera vidare efter examen. Jag skulle vilja studera till exempel datortomografi för att kunna få ett mer avancerat jobb. Men det finns inga skolor i Egypten som erbjuder sådan utbildning, bara privatskolor och de är jättedyra. Vi slåss för att förbättra hälsoläget i Egypten och då behöver vi tillgång bättre utbildning, säger han.

”Skattmasarna” var först
Sjukvårdsteknikerna har försökt organisera sig i många år, men de var inte först i Egypten med att utropa sig som ett fritt och oberoende fackförbund. Det var i stället personalen på myndigheten för fastighetstaxering, som grundade sitt förbund RETA 2007. 

Förbundet är starkt förknippat med grundaren och ordföranden Kamal Abou Aita, som suttit fängslad många gånger i Mubaraks Egypten för att ha kämpat för fria fackföreningars rätt att existera. Han var inte i Kairo under mitt besök, så i stället träffar jag generalsekreteraren Tarek Mostafa.

Han berättar att RETA under många år var en del av den regimtrogna fackföreningsrörelsen, men att man bröt sig ur efter en framgångsrik strejk som genomdrevs utan det centrala fackets godkännande.

– Våra arbetsvillkor var bland de värsta i hela landet, men vi har en bra ledare med stor karisma som ledde strejken till en total framgång, berättar Tarek Mostafa. Vi fick igenom alla våra krav – bland annat kraftigt höjda löner och sociala reformer. Alla kolleger såg att vi kunde nå resultat och blev uppmuntrade av det. Detta ledde naturligt till att vi kunde bilda en ny oberoende fackförening.

Myndigheten har ungefär 53 000 anställda och nästan alla deltog på något sätt i strejken. Flera tusen ”skattmasar” sittstrejkade framför regeringsbyggnaden, medan andra bara var på jobbet utan att arbeta. Idag har RETA över 40 000 medlemmar, varav cirka 40 procent kvinnor.

Även kvinnor aktiva i RETA
I Kairoförstaden Helwan längst ut på den södergående tunnelbanelinjen träffar jag Noha Mahamad och Mona Mahamad, två av de kvinnor som arbetar fackligt för RETA på sin arbetsplats. De har jobbat nära Kamal Abou Aita och inspirerats av honom.

 

– När facket bildades fick vi chansen att kämpa för rättigheter som vi inte haft tidigare och då ville vi hjälpa till med det, säger Noha och Mona, som inte är släkt trots att de har samma efternamn.

Noha var med och sittstrejkade utanför ministeriet i 13 dagar i december 2007.

– Det var en stor händelse, berättar hon. Vi kvinnor satt längs fram för att skydda männen och vi hjälptes åt att laga mat till dem.
Noha är gift och har tre barn. Under strejken lämnade hon barnen hos sin mamma. Hon gick dit och träffade dem varje dag, samtidigt som hon lagade mat och tog med till de strejkande. 

Mona är också gift och har tre barn. Det mesta av deras fackliga arbete sker utanför arbetstid. Jag frågar vad deras män tycker om det:

– I början var de motståndare, men efter revolutionen i januari har de ändrat sig och förstår att det är genom att arbeta fackligt som vi kan uppnå våra rättigheter, säger Mona.

Och hur är det i facket, respekteras kvinnornas röster där?
– Ja, vi respekteras. Ofta är det lika många kvinnor och män på mötena och våra krav börjar diskuteras allt mer, bland annat egna utrymmen och särskilda transporter för kvinnor.

Vad tror ni om framtiden?
– Inshallah (ske Guds vilja), svarar de. Och slut på korruptionen.

 

Kurser för fackligt aktiva
I Helwan har också Centret för fackliga tjänster, CTUWS, sitt huvudkontor. Det är en frivilligorganisation som funnits i drygt tjugo år och som spelat en viktig roll för skapandet av de fria fackföreningarna. Under flera år före revolutionen har det sjudit under ytan och olika yrkesgrupper har protesterat mot dåliga arbetsvillkor och genomfört långa strejker.

– Vi har hela tiden gett stöd åt dem som kämpar för löntagarnas rättigheter säger Hussein Nasry på CTUWS.

 

De hjälpte RETA under deras strejk och de stödde även textilarbetarnas historiska strejk i Mahalla 2006, som gav upphov till den så kallade 6 april-rörelsen.

Centret stöds av flera internationella organisationer, främst av Novib som är hjälporganisationen Oxfams holländska avdelning, men också av världsfacket IFS. Den främsta aktiviteten är att organisera facklig utbildning.

– Vi har tre kurser – en facklig grundkurs, en kurs för fackliga ledare och en i organisering – och vi har egna skolor på fem platser i landet, säger Hussein, som ansvarar för utbildningen.

En annan viktig aktivitet är att ge rättshjälp, Organisationen ger också regelbundet ut ett internationellt nyhetsbrev.

 

En dröm har gått i uppfyllelse
CTUWS är en viktig samarbetspartner till EFITU och var med vid grundandet av den nya centralorganisationen i januari. Förutom taxeringstjänstemän och sjukvårdstekniker hör även lärarnas och pensionärernas förbund till pionjärerna. Det finns två miljoner lärare i Egypten, så det nya lärarförbundet har potential att växa. Enligt vissa uppgifter har 30 000 anslutit sig, men det kan också vara fler.

– Medlemsförbunden får fler medlemmar för varje dag och fler grupper ansluter sig. Federationen har nu cirka 250 000 medlemmar, säger Nabil Abdelghani, som är vice ordförande i pensionärernas förbund och ingår i den nya federationens ledning, när vi träffas på EFITU:s kontor i centrala Kairo.

Nabil, själv pensionär sedan några år, pratar med stor energi om sin nya uppgift i livet och lyckas för det mesta göra sig hörd trots att både böneutropare och tutande bilar utanför det öppna fönstret försöker överrösta honom.

Själv började han jobba inom textilindustrin 1959. Han blev fackligt aktiv 1977 och var verksam i det regimtrogna facket i 30 år innan han gick i pension.

– Nu är det som att en dröm har gått i uppfyllelse. Tänk att vi äntligen har fått frihet och kan verka utan rädsla från en auktoritär regim. Det nya facket är inte enbart viktigt för att driva materialistiska krav. För mig är en fackförening som en skola i demokrati. Vi kommer att driva samhället framför oss i demokratisk riktning.

– Vi vill ta ansvar för att bygga upp ekonomin i Egypten. Vi är inte alltid emot arbetsgivarna och de är inte våra fiender. Men löntagarna måste få delta och ge sin syn på hur problem ska lösas. Samtidigt ska vi kämpa för bättre villkor, vi tror på den sociala dialogen, säger Nabil Abdelghani.

Bengt Rolfer

Coronaviruset påverkar hela samhället

Många av TCO-förbundens medlemmar arbetar inom områden som påverkas stort av coronapandemin. Här hittar du allt som TCO skrivit med anledning av det nuvarande läget.

Läs mer

Debatt

Fel läge att experimentera med Arbetsförmedlingen

Nu när Januaripartierna har valt att skjuta upp förhandlingarna om reformeringen av Arbetsförmedlingen med anledning av Coronakrisen, borde även pilotprojektet Kundval Rusta och Matcha, KROM, skjutas upp. Resurser bör istället riktas till beprövade insatser som fungerar, anser de fackliga centralorganisationernas arbetsmarknadspolitiska experter.

Nyheter

TCO-förbundens samlade information med anledning av coronapandemin

Coronaviruset och dess effekter slår brett genom alla sektorer i samhället. Även medlemmarna i TCO:s förbund påverkas på olika sätt, vissa grupper har fått strikta regler att flytta kontoret hem medan andra är verksamma mitt i krisens absoluta mittpunkt. Det viktiga är att vi följer just de reglerna som är applicerbara på vår specifika arbetssituation.

Pressmeddelanden

Välkommet räddningspaket för arbetstagare

Regeringen och samarbetspartierna presenterade på måndagen ett paket med satsningar på bland annat a-kassan och utbildningssektor. TCO välkomnar att fler kommer att kunna få a-kassa, samtidigt som också takbeloppet i arbetslöshetsförsäkringen höjs. På utbildningsområdet genomförs flera förändringar som också ligger väl i linje med vad TCO framfört till regeringen de senaste veckorna.

Debatt

Glöm inte bort EU i budgetstriden

Diskussionen om EU-budgeten handlar mycket om kronor, ören och procentsatser, och mindre om vad EU-budgeten egentligen ska användas till. Den svenska regeringen, påhejad av oppositionen, har upprepat gång på gång att EU måste rätta munnen efter matsäcken. Men vi efterlyser svaret på vad Sverige vill att budgeten ska användas till.

Nyheter

Höjt tak i a-kassan gör stor skillnad för barnfamiljen

4 200 kronor i månaden. Så mycket mer kan en barnfamilj få ut i och med regeringens beslut om höjning av taket i a-kassan tillfälligt under 2020. - Att vara med i a-kassan kan vara skillnaden mellan att kunna bo kvar i huset under tiden man söker ett nytt jobb, säger Therese Svanström, ordförande TCO.

Pressmeddelanden

TCO:s nya jämställdhetsindex: ”Dags för politikerna att kavla upp ärmarna!”

Kvinnor tog ut 69,1 procent av alla dagar med föräldrapenning och vård av sjukt barn förra året. Männen tog alltså bara ut 30,9 procent. Det är 4,3 procentenheter närmare jämställt uttag än för fem år sedan. Det visar TCO:s nya jämställdhetsindex som släpps idag.

Gå till Aktuellt

TCO bloggar

Therese Svanström - Ordförande TCO

09 april, 2020

Media är viktigt i kristider – men också att inte synas

Det var någon i min omgivning som sa att vi sannolikt aldrig förr har tittat på och läst så mycket nyheter, som just nu. Och det är nog sant. I en svår tid som den vi befinner oss i är beroende av att hålla oss uppdaterade över vad myndigheter och politiker säger, men även om hur läget ser ut lokalt. Det är också tack vare journalistiken som vi kan ta del av hur vardagen ser ut för de som sliter med att bekämpa smittspridningen och vårda de sjuka. Många yrkesgrupper och branscher är hårt pressade. Det gäller också medierna och det är problematiskt ur ett demokratiskt perspektiv. Nyhetsbevakning och granskning behövs alltid, inte minst i svåra tider.

Maria Ahrengart - Nationalekonom

06 april, 2020

Kollektivavtalets försäkringar kan ge extra ersättning vid arbetslöshet

Under mars månad fick Arbetsförmedlingen in 36 800 varsel om uppsägning. Framför allt är det varsel inom hotell, restaurang, bemanning, turism, event, transport och handel. Varsel betyder inte arbetslöshet men från historiska data vet vi att ungefär hälften av de som blir varslade också går vidare till uppsägningar i genomsnitt.

Corona

Sofia Hylander - Utredare: Utbildning och livslångt lärande

06 april, 2020

Omställning genom utbildning – nu viktigare än någonsin

Bättre möjligheter till utbildning, omställning och vidareutbildning genom hela arbetslivet har länge varit TCO:s högst prioriterade fråga. Vi vet att tillgången till kompetensutveckling har stor betydelse för såväl samhällsekonomin som för enskilda företags utveckling, välfärdens kvalitet och individens möjligheter att utvecklas och själv styra över sitt arbetsliv.

Corona

Therese Svanström - Ordförande TCO

03 april, 2020

Att hålla ihop och att hålla i

Vi lägger strax en tredje vecka av aktiviteter i pandemins tecken till räkningen. De allt mer digitala arbetsdagarna – på distans – börjar så sakta kännas som vanligt men jag saknar de personliga mötena. Det är något annat att träffas, även om det ibland också har sina fördelar att kunna ha en videokonferens eller ringa ett samtal.

Oscar Wåglund Söderström - Internationell chef

01 april, 2020

Gemensamma insatser krävs för fler och trygga jobb i krisens Europa

Coronakrisen har satt Europasamarbetet på prov. Vi ser nu hur viktigt det är att EU fungerar i en kris och att vi gör gemensamma insatser där det behövs. När Europa nu riskerar gå in i en djup lågkonjunktur behövs akuta krisåtgärder, men också EU-reformer som banar väg för fler och bättre jobb - och som slår vakt om rättsstat och demokrati. Partssamverkan och kollektivavtal spelar en nyckelroll när den europeiska ekonomin ska återuppbyggas.

Arbetsmarknad, Ekonomi och tillväxt, EU

Maria Ahrengart - Nationalekonom

31 mars, 2020

Var så trygg du kan i otrygga tider

Coronapandemin påverkar hela samhället. Det är oroliga tider på arbetsmarknaden och det är viktigt för alla arbetstagare att försäkra sig så gott det går.

Arbetsmarknad, Trygghetssystem, Corona

Gå till TCO bloggar

TCO play

Se fler filmer

Rapporter

Rapporter

Får tjänstemännen ihop livspusslet?

Hinner tjänstemännen med både arbete och föräldraskap? Hur viktigt är det att arbetet är föräldravänligt och hur ser arbetssituationen faktiskt ut? Vilka konsekvenser får det att det oftast är kvinnor som anpassar arbetslivet efter familjelivet? Det är några av frågorna som tas upp i den här rapporten.

Läs vidare

Rapporter

Var rädd om RUT!

TCO anser att rutavdraget är viktigt för att underlätta människors livspussel, därför måste systemet värnas från förslag som riskerar att undergräva dess legitimitet. TCO framför i denna rapport en rad förslag som syftar till att hålla till rutavdraget träffsäkert, effektivt och legitimt.

Läs vidare

Rapporter

Från lön till studiemedel - går ekonomin ihop?

Vi lever i en tid då vikten av det livslånga lärandet ökar. Men hur påverkas hushållsekonomin för en yrkesverksam som går tillbaka till skolbänken? Går ekonomin ihop för den som väljer att finansiera sina studier med studiemedel?

Läs vidare

Rapporter

Att använda bostäderna bättre

I rapporten beskrivs bostadsbristen och problemen med den illa fungerande bostadsmarknaden som ett arbetsmarknadsproblem. Bristande rörlighet bidrar till en sämre fungerande arbetsmarknad eftersom det uppstår rekryteringsproblem. Företag och organisationer kan inte besätta tjänster för att den som skulle ta jobbet inte har möjlighet att skaffa en bostad på rätt ort.

Läs vidare

Se alla rapporter

Arbetsvärlden

Arbetsvärlden är en webbtidning om arbetsmarknaden. Den ges ut av TCO och görs av en självständig redaktion.

Hitta ditt fackförbund

TCO är en centralorganisation för 13 fackförbund som tillsammans har 1,4 miljoner medlemmar.
Använd filtret nedan för att hitta ditt fackförbund.